torstai 26. maaliskuuta 2015

Ahneus, kateellisuus ja huoraaminen...

26/3-2015.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.

Tein aamulla 50 km pyörälenkin....juma....toon sivutuuli sekä kylmä , mutta ei se mun ajatuksiani haitannut..........
Sillä:
Mikä tätä maailmaa mättää??
1:  Jumalaton ahneus.
2:  Jumalaton kateus.
3:  Jumalaton  huoruus.

Ahne ihminen  haluaa koko ajan  enemmän ja vain enemmän, enemmän...ja enemmän.Minulle vaan...kaikki minulle....kaikki..kaikki...muille ei mitään.... Ahne ihminen ei ole koskaan tyytyväinen....ei koskaan.

Kateellisuus on ahneen  toinen olomuoto. Kateus on kavala tauti . Se on syöpääkin pahempaa, sillä  sitä vaivaa ei voi parantaa. Siihen ei ole mitään lääkettä , ei mitään. Kateellinen voi vaikka tappaa kateutensa kohteen , levittää vääriä juoruja ja  hyljätä tämän. Koulukiusaaminen on pienimuotoista kateellisuutta ja   ajan kanssa se vahvistuu  sekä  tulee  kateellisen mukana tämän koko myöhempään elämään. Kateus on hirvittävä vaiva. Hirvittävä vaiva.

Huoruus  on pirusta. Vain piru voi aikaansaada niin paljon pahaa ,sekä murhetta huoruuden  tapahduttua. Huoraaminen etenee koko maailman mukana alusta loppuun , eikä se koskaan häviä. Ihminen on  kuin likainen eläin , vetelä reesusapina , kavala  ajatuksissaan sekä teoissaan. 99%   ihmisistä tekee huorin....ainakin ajatuksissaan ja  sitten teoissaan. Huoraaminen on pirun  rakentama henkinen ansa ja niin moni siihen lankeaa. Huoraaminen ei ole tästä maailmasta.

Ihminen ahnehtii , tuntee tavatonta kateellisuutta sekä tekee huorin. Tälläisiäkö me olemme ?
Mukamas  Jumalan näköisiä....? ("Omaksi kuvaksemme  me hänet teemme"......)
Mukamas.


26/3-2015.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.