tiistai 10. maaliskuuta 2015

Herra Nion pariskunta...Tapanilassa...

10/3-2015.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Jospa jatkaisin  tarinaa Kallion "kanahäkkiasunnosta"  Tapanilan Laukkipääntie kakkoseen ,josta sain uuden vuokra-asunnon.
Ns huone oli jesuksen pieni. Pituus noin  3 metriä , sekä leveys  2,20 . Huoneeseen mahtui kapeahko soffasänky ,  pöydäntapainen , sekä nurkassa kaappi. Ikkunoita oli vain yksi ja siitä näkyi  jonkunlaisen varaston keltainen seinä.
Mitään keittomahdollisuutta ei tietystikään ollut , vessa käytävän perällä ja  sauna kerran  viikossa, Lauantaina kello 14,00-15,00.
Talon omisti Nion pariskunta  ja ukko töissä Hesan Värtsilässä...= telakka..
Juu.
Niin..se vuokra...arvakaapas ???...400 markkaa kuussa.Juu. Noin viikon asuttuani huomasin että  talon emäntä  räplää ja tonkii mun postiani...Töihin lähdin aamulla noin kello 06,00 ja illalla takaisin 17,30 kieppeillä...ja sillä välin postiani oli luettu , sekä päiväkirjojani samoin.
Kerran huomautin siitä lappusella, jonka laitoin teipillä huoneeni etupuolelle oveen, mutta ei se mitään auttanut...ei..tonkiminen senkun jatkui.
Oli utelias ämmä.
Noh.....aamulla kun lähdin töihin kiinnitin  oveni sisäpuolelle   40  satasen seteliä..nastoilla....tuumasin ,että mitäs nyt tuumaatte  ja kun tulin töistä..oli akan naama norsun..sanonko minä?..vitulla..Juu.
Oli pahan näköinen naama...heh.
Töissä mulle sanottiin ,ettei siitä kopista saa ottaa niin suurta vuokraa ja kun muu ei auttanut, niin haastoin herra Nion pariskunnan  asunto-oikeuteen , mutta se ei auttanut..Oikeus määräsi kopin vuokraksi 100 markkaa....mutta ei..ja ei...Kaiken huipuksi Nion pariskunta väitti etten ole  mukamas   maksanut 5 kuutauteen lainkaan vuokraa ja oikeudessa he sitä minulta vaativat.
Roistot....!
Onneksi oikeus ei sentään niin pöljä ollut,eikä uskonut Nion pariskunnan höpinöitä.
Seuraavana  yönä  ..oikeuden jälkeen alkoi oveni takaa kuulumaan kova örinää kello 02,00.  Pariskunnan viisaspoika oli ottanut  rohkaisuryyppyjä ja minua hakkaamaan...kuulemma "nyt saat selkään"...Keijjo oli noin 20 :nen  eikä kovinkaan hyvä  tappeluhommeleissa...
Ei ollut. Kun muutaman kerran häntä nokkaan taputtelin....hän meni pois......juu.
Noin kuukauden olin enää siinä  komerotalossa ja sitten muutin Helsingin Kallioon..josta saatan joku päivä kirjoittaa..taikka sitten en kirjoita,
Niin.....yks juttu vielä...:
Kesällä kun olin jo asunut siellä Kalliossa vuokrasin   tonnisatasen  moottoripyörän ja  sain kaverikseni kymmenkunta  motoroiskakaveria...ja heilläkin iiiisoooot prätkät.. Niin  me huristeltiin Tapanilaa kohden...ja sitä Laukkipääntie kakkosta...josta jo kerroinkin....ja..ja..ja...
Kun  saavuimme perille siinä kello kolmen paikkeilla yöllä....niin teimme kaheksikkoja ja kaikenmaailman kiemuroita sen herra Nion puutarhaan....kyl ruohotukot lentel....
Voisko sanoa etä soli kosto....?? ja että se on jo vanhentunut...
Vai ??

10/3-2015.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.