lauantai 14. maaliskuuta 2015

"IKL..än huvila räjäytettiin taivaan tuuliin.

14/3-2015.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Ajelin  polkumasiinalla aamulla aikaisin  Isojoen suuntaan ja ohitin Aikalajärven.
Kyseisellä   paikalla sijaitsi vuonna   1999...Marras/Joulukuussa Matti Järviharjun omistama suuri hirsirunkoinen huvila.....muttei  ole enää..
Sillä....ennen vuodenvaihdetta 2000 se räjäytettiin taivaan tuuliin......että tömähti.
Tarkkaa aikaa ei kukaan osaa sanoa, sillä huvila sijaitsi ns sivummalla ,sekä  muiden samanlaisten huviloiden  joukossa.
Siinä kävi näin:
Huvilan oli varannut   uudenvuoden aatoksi eräs virkamies , joka perheen kanssa sinne suuntaamaan...Noh...missäs se  mökki oikein on...he ihmetteli ja soittamaan Matti Järviharjulle.."Mitä oikein höpiset ?  ..sanoi Matti. ..siinähän se on heti kakkosmökin jälkeen...seuraavana , elikkä 3 on se ....sehän näkyy jo kauaksi...siis hopi..hopi..."
Ja uudelleen kadonnutta mökkiä etsimään ja kun se ei löytynyt vieläkään , niin soitto taas  Matille joka ajamaan  jumalatotonta haipakkaa  paikalle.... Pomarkusta saakka......niin kuulin ...
Ruumf..ruumf.....kaasutteli auto...
Matti tuli Aikalajärvelle ja (mitäs viit?)  huomasi mökki numero kolmosen  kadonneen taivaan tuuliin...hirrenpätkät sojotti jopa 150 metrin päässä lumihangessa.....
Sikinsokin...
..Ja poliisit paikalle....Osmo Perkkiön johtamana.. Ja tutkinta alkakoon...
Kuka..mitä..häh??
Nooh....Järviharjulla oli siihen aikaan riitapuraa Lahtelaisten "kolleegoittensa" kanssa ja koska häntä oli myöskin uhkailtu...niin siihen saumaan se tapahtuma hyvin ilmeisesti sopi. Toisaalta....Matti oli IKL...än pääpomo...siis kommunistien päävihulainen  ja saattaa olla että mökin räjäyttivät juuri  punaaset pahalaaset.......Skdl.....lääset....juu.
Noh.. sen  taivaalle kadonnen huvilan vakuutusarvo oli  200000 vanhaa markkaa ja sattumalta sillä  samalla summalla Matti ostaa pätkäytti Ilmajoen entisen asemarakennuksen kiinteistöineen....joka oli hyvä  kauppa se...oli..oli..
Tähänkään päivään mennessä ei  syyllisiä ole tavoitettu ja voi ollakin ettei koskaan tulla tavoittamaan...sillää......ns "poliittinen peli on sitä luokkaa ,ettei  valtaeliitin sisäpiirissä tapahtuvia räjäh....eiku asioita niinvain aleta penkomaan"...
Ekai korppi...korpin silm...noki..?
Vai?

14/3-2015.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.