tiistai 3. maaliskuuta 2015

Kollina Alahärmän kirkkoa maalaamassa..

3/3-2015.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.

Kuva on vuodelta 1960 ja paikka Alahärmän komian kirkon sisäpuoli. Vaikka olin vasta 14,5 vanha ,niin pääsin kuitenkin maalaamaan  kirkkoa ja kuten näkyy, niin raparessa myöskin roiskuu.
Itse olen oikealla puolella ja vieressäni on Perämäen Pentti , joka hetki tämän kuvauksen jälkeen pudotti kädessään olevan pensselin ja kirosi muutaman kerran kovalla äänellä. Alhaalla seisoi kirkon rovasti Lauri Lehtola  ja kuuli Pentin sadatukset. Lauri kutsui Pentin alas luokseen....sakastin puolelle ja  niin poika sai loparit........
Palkkaa sain kuukaudessa  30 vanhaa markkaa...heh...seuraavalla viikolla kun kurkottelin urkupillien yläpuolella , niin pudotin rintataskussani olevan polkupyöräni  avaimen...suoraan yhden  pillin sisälle.. .Heti sunnuntaina menin kirkkoon kuuntelemaan...aiheuttiko avain mitään lisä-ääntä soitantaan...mutta ei. Hyvin veisuun säestys toimi.
Lisäpointti tuloo..:  Samana kesänä kiipesin  kirkon torniin sisäpuolella olevia tikkaita pitkin ja  kävin koskettamassa  ristiä huipulla. Pomo..Salinin Martti sanoi että jos et olisi Martan ja Väinön poika, niin  loparit saisit......ja haukkui minut pystyyn.
Hän näki miten kiiparoin ristiä kohden ,muttei uskaltanut huutaa mitään. vaan odotti sydän pamppaillen putoanko, vai en. Kuten itte olette havaanneet..en pudonnut.

3/3-2015.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.