maanantai 16. maaliskuuta 2015

Kyllä raha tekee myyjät notkeiksi...

16/3-2015.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Veikkausvoitosta vielä......

Kun sain noin  ..protestiajan  jälkeen...4 viikon päästä sen    vakiovoittorahani...14.750 markkaa , niin lähdin hakemaan  rahnaani   KOP    pankista... Sitä ennen oli postista tullut kirje , jossa minulta kysyttiin että millä tavalla sen rahani haluan...a..postin kautta..b..tilille, vaiko c heti   rahat käteen....ja ruksasin että c ....
Rahat käthen kiitos..
Ja määrättynä  päivänä  kävelin Aleksanterin kadulla olevaan pankkiin.
Soli KOP.
" Ja päivää sanoin pankkivirkailijalle...tos on tosite veikkausvoitostani  ja tuossa on henk/todistukseni...joten nostaisin rahat kerralla..kiitoos".
"No mutta eihän sinun nuorimies kannata niitä rahoja nostaa,,sanoi virkailijanainen...jätetään ne tilille korkoa kasvamaan...se on paras tapa ehdottomasti."
"ei..ei sanoin...haluan nostaa ne rahat heti....ei millekään tilille...heti ne haluan...sanoin.."
"Heti".
"Kuulkaas nyt nuorimies...sanoi virkailijanainen....tilille ne pitää laittaa...eihän siinä ole mitään mieltä ,että ne heti nostat...sill.."
"Mutta heiiiiii...sanoin jo kovemmalla  äänellä...otan ne rahat heti tässä ja nyt...tässä ja nyt..."
"Tässä ja nyt".
Vihdoin ja viimein vaatimukseni toteutui ja manit annettiin mulle käteen ja siitä heti paikalla  Mikonkadulle jossa oli kodinkoneliike....ja sinne...
"Päivää" sanoin ovella ,mutta kukaan ei vastannut.. Toistin  uudelleen.."Päivää" mutta taaskaan en vastausta saanut...Kun kolmannen kerran uudistin   päivääni , niin yks myyjä ,sellainen nahkatakkinen kolli katsahti suuntaani ja sanoi...mitäs sais olla..?"
"Tuota...vastasin...teeveetähän minä meinaan....ostaa..televisiota...."
"Ahah...sanoi myyjä...tuolla huoneen aivan takana olisi niitä käytettyjä televisioita...sieltä niitä löytyy..."
Ja myyjä lähti näköjään kaffihuoneeseensa muiden  joukkoon....ja minä seisomaan kuin  mykkä huutosakin joukossa.....
Hetken kuluttua marssin sen kaffihuoneen ovelle ja  sanoin hiukkasen kovemmalla äänellä...."En minä käytettyä meinaa ostaa...ostaisin uuden ja samalla...jääkaapin...sähköhellan sekä jos teillä on niin  kirjoituskoneen...jos...o."
Arvakkaapas.....kyllä tuli myyjille  notkeat kintut...ainakin kolme ryntäsi  luokseni  ja palvelemaan sillai kunnioittavasti....ja kaupat tuli...paitti kirjoituskoneesta...Sen ostin seuraavana päivänä Bulevardilta..yhdestä olivetti liikkeestä.
Tavarat  tuotiin suoraan sinne Tapanilan osoitteeseeni...Yläkaskentie 27 ..isolla pakettiautolla ja samalla pääsin  ittekin kotiini.......samassa kyytissä.

16/3-2015.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.