maanantai 16. maaliskuuta 2015

Nostelin Jeesusta keskellä Helsinkiä..

16/3-2015.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.

Edelleenkin Hesan muistoja... vuonna  1973...
Vaikka tästäkin aiheesta olen kirjoittanut  blogiini noin 3 vuotta sitten ja se löytyy sieltä jostakin...mutta kun niitä sivuja taitaa olla jo yli 4000....Moni on pyytänyt , että voisitko Ekku toistaa sen ja sen tarinasi..ja siis teen jälleen kerran niin.
Tarinaa pukkaa:
Siihen aikaan olin joogannut aika paljon ja omasta mielestäni  lähenin jo alan "huippuja"...Olin useasti päässyt siihen siniseen "tilaan" ,jonka sanotaan olevan ..valaistuminen...juu....heh...ja  minulla oli suuret luulot omasta itsestäni......henkinen kehitykseni  oli (mukamas) korkealla   tasolla...juu.
Korkella oli....
Yhtenä kesäisenä  iltapäivänä kävelin rinta  rottingilla lähellä Stokmannia  ja menossa   Pikkuroballe elokuviin...
Siellä meni "kotkat kuuntelevat elokuva".
 Jo kaukaa , noin  100  metrin päässä  näin edessäni  tulevan sellaisen.,...rantojen asukin....roikkutukkaisen pummin...jonka vaatteetkin olivat ns pesua vailla...Koska hänen suunnastaan kävi tuuli  , niin se paskanhaju suorastaan työntyi niin omaan nenääni, kuin muidenkin kadulla kävelijöiden.
Huh ja hyi...
Huomasin miten muut koukkasivat pummin ohitse ja varoivat ettei mitään tartu hänen vaatteistaan....
Kun hän tuli omalle kohdalleni , niin kävi miten useasti käy , jos kaksi vastaantulijaa koettavat väistää toinen toistaan...kumpikin väistää  juuri siihen samaan suuntaan toistaan ja näinollen pikkuyhteentörmäystä ei voi välttää...
Ainakin kolme kertaa pummi väisti juuri siihen kohtaan missä minä  olin ja siitä hikeentyneenä otin miehestä sellaisen melkoisen rivakan otteen , nostin hänet   kadusta noin 20 senttiä korkealle , sekä laskin sitten sellaiseen kohtaan, että  pystyin astumaan ohitseen......ja jatkoin matkaani....suunnilleen  10  metriä ja jokin  sai minut  kääntymään.......ja katsomaan  taakseni...
Ja järkytyin...!!!
Takanani seisoi ylväänä sekä ryhdikkäänä  kultahiuksinen  henkilö. Hänen tukkansa ulottui  pitkälle olkapäiden tasolle.Kasvot olivat suoraan  Raamatun lehtien sivuilta.Sinisissä silmissä oli  jonkunlaista pettymystä , sekä  surullisuutta , minua kohtaan. "Pummi"  nosti hitaasti oikean kätensä minua kohden ja oikealla etusormellaan teki muutaman edestakaisen liikkeen.....tyyliin...tsot...tsot...tsot...kaveri.
Tsot..tsot...tsot..
Sitten hän kääntyi , ja laski hartiansa kumaraan , sekä hitaasti puolelta toiselle  keikkuen  käveli matkoihinsa...........sinne jonnekin....katosi....pois.
Voi taivas kun minua hävetti...!!!
Oivalsin heti paikalla ,että "pummi"  ei ollut tästä maailmasta , vaan minulle  järjestetty koe.
Käyttäydyin todella typerästi.....katsoin  paskaisiin vatteisiin, että ulkokuoreen. Olin koetilanteessa ja reputin todella  rumasti.......minä..mukamas...henkisen kehityksen huipulla........voi  voi...
Jäin luokalle ,että humahti...
Meni 2 vuotta ennenkuin pääsin samalle  tasolle ,kun   ennen "pummin" kohtaamista. 
2  vuotta opiskelin......minäni korjaamista..
Niin....tänäkin päivänä jos menette vaikka turistina johonkin Beduiinien telttaan , niin saatte todella hyvää palvelua.Saatte ruokaa ja saatte juomaa.Hiuksesi kammataan ja jalkasi pestään.Sinusta huolehditaan kuten jostakin kuninkaasta , joka on palannut kotiin. Yösija on taattu ja seuraavana päivänä voit jatkaa matkaasi ihmetellen saamaasi kohtelua.
Beduiinit sanovat aina..."kohtele vierasta hyvin ,sillä hän voi olla vaikka itse Jumala".
Minä...vuonna 1973  kohtasin Jeesuksen....keskellä Helsinkiä...ja  retuutin häntä sivummalle..
Nyt en enää tekisi niin..

16/3-2015.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.