lauantai 7. maaliskuuta 2015

Punatukkainen tyttö....

7/3-2015.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


1974  keväällä  oli Sunnuntai  ja silleen. Olin eronnut noin  9  kuukautta aikaisemmin.
Eronnut olin.
Joogasin pienessä vuoksa-asunnossani ja siinä sivussa tuumailin että tässäkö tämä nyt on...?...yksin mä oon...hylätty ja petetty...nenästä vedetty ....päähän potkittu  luuseri..
Vanha poikako  huomenissa....? lähdenkö munkiksi vai ei...kenties nunnaluostariin talonmieheksi...köh...juu.
  Mieleni oli aikalailla maassa sanoisin.
Oli.
Siinä masennussyövereissäni huomasin miten  huoneen  seinälle minua vastapäätä alkoi muodostumaan sellainen utuinen hahmo. Se oli  suunnilleen ihmisen muotoinen ja ikäänkuin haki  tilaa siinä seinällä. Ja sitä kiinnostuneena seuraamaan.
Muutaman minuutin kuluttua siihen kohtaan alkoi ikäänkuin kasvaa valoa ,sekä  jännää  väreilyä. Ensin  esille tuli  pään kuva , sellainen  kuin savuisen lasin takaa nähtynä. Hitaasti se alkoi selkiintyä ja siitä  syntyi aivan selvä nuoren tytön  kasvot. Hänellä oli punertava tukka , hiukset pörröllään. Kirkas aurinko näkyi tytön hiusten lomitse, takaa paistaen  ja  tyttö oli  nuori sekä nätti.
Nuori sekä nätti.
Ja minä näkyä  katselin. Se kesti noin minuutin/kaksi ja sitten hitaasti pois häipyi.
Olin innoissani sillä  tiesin että  seinällä näkynyt tyttö oli minulle luotu. Hänet näytettiin minulle että piristyisin ja olisin jälleen kiinnostunut  elämästä yleensä. Ja niin tapahtuikin. Masennukseni oli kerralla pois pyyhkäisty ja siitä paikasta kynän otin käteeni...ja kirjoittamaan runon....suunnilleen..näin..
:"Oletko sinä se punatukkainen tyttöni, jonka hiusten lomitse näin auringon loistavan".....
Ja lähdin samantien ostamaan R-kioskilta  kakun ja sitä sitten napostelemaan.
Oli juhlahetki.
Minä olin taas virtaa täynnä...
..Ja.....niin  virtasi  elämän vuodet eteenpäin...pikkuhiljaa unohdin  tapahtuneen.Tapasin  vajaan puolen vuoden sisällä naisen, josta tuli toinen vaimoni ja neljän muksun äiti. Hän oli tumma.Ei punertavaa tukkaa. Hän ei ollut se näkymä siellä seinällä vuonna 1974.Ei ollut.
Ei.
Kunnes......1985  tutustuin  kirjeitse Kauhajokiseen  nuoreen  naiseen ja eikun häntä tapaamaan .Minulla oli auto/teltta Asuulin leirintä-alueella ja  eikun soittamaan .....hain hänet autolla kotoaan ja takaisin Asuulin leirintä-alueelle.
Alueen vierellä meni joki ja sen ylitse vei silta. Pituudeltaan noin  15 metriä, Se ei ollut kuin kävelijöille  tarkoitettu ja sitä ylittämään. Menin itse edeltä ja ollessani noin puolivälissä käännyin katsomaan taakseni.
!!!??!!!??????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Siinähän hän oli!
"Sama  punatukkainen tyttö , jonka hiusten lävitse näin auringon  loistavan " Aivan sama näky ja sama tyttö , jonka kuvan näin silloin 1974  vuokrataloni huoneen seínällä. Sama tyttö.
Kiihtyneenä kerroin punatukkaiselle tytölleni että olen nähnyt hänet jo vuonna 1974.....ja me yhdessä asiaa ihmeteltiin....kuten tänäkin päivänä...juuri nytkin tämän teille kerron. Jälleen kerran.
30 vuotta tuli täyteen meillä.
Uudistimme vihkivalamme 2 vuotta sitten.
Meille on siunaantunut 6 lasta.
Sekä anoppi että lihava kissi.
Juu.

7/3-2015.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.