tiistai 3. maaliskuuta 2015

Sirkkeli halkaisi 4 vuotiaan lapsen...

3/3-2015.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Kävin eilen päivällä syntymäkunnassani Alahärmässä , hain ponttilautaa eräältä sahalta lähellä  Jepuaa ja muisteloita taas pukkaa.
(Vaikka olenkin samasta tapauksesta kirjoittanut blogiini aikaisemmin, niin  lukijoitteni pyynnöstä uusin joitakin juttujani   tämän tästä )
Siis:
Noin vuonna  1979 samalla sahalla työskenteli omistaja, jolla oli   4 vuotias  poika. Kuten senikäiset terveet vesselit niin hänkin oli koko ajan touhuamassa , kiipeilemässä , sekä uteliaana  seurasi isänsä touhuja.
Yhtenä päivänä   isäntä oli sahaamassa yksin lankkuja paksuista tukeista.  Muutamaan tukkiin oli jäänyt metsurin jäljiltä  sentin/parin oksantynkiä  ja ne  voivat olla hankalia itse sahausvaiheessa.
Kun  sirkkeli  halkaisi tukin toista reunaa, niin  isäntä huomasi miten jokin  rätti  oli jäänyt tarttumaan oksan  tynkään kiinni . Kauhuissaan  hän tajusi että se rätinpala oli hänen oma poika ja ennenkuin  isäntä ehti   sammutusnappiin poika  liikkui tukin mukana sirkkelin terään ,sekä halkesi kahtia.
Kuulemma kylillä  ,sekä lähinaapurit kuulivat  tavatonta kiljuntaa ,sekä avunhuutoja. Huutaja oli  nelivuotiaan pojan isä , joka  hirvittävästi huutaen yritti painaa  poikansa puolikkaita yhteen.
Paikalle oli  ehtinyt pysähtyä muutamia autoja ja  huomattuaan tilanteen soittivat ambulanssin , mutta mitään ei ollut enää tehtävissä.
Isäntä joutui suoraan......"Seinäjoelle"....jossa häntä jouduttiin hoitamaan henkisten vammojen takia useamman kuukauden.
Tekisi mieleni kysyä...taas..jälleen kerran.....missä oli lapsen  suojelija....Jumala...ja näköjään sen jo kysyinkin......
Juu.

3/3-2015.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.