maanantai 2. maaliskuuta 2015

Verinen pää hallin lattialla...

2/3-2015.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Kävin toissapäivänä Hesassa  ja sivumennen  Lauttasaaressa ,joka on  aivan pääkaupunkimme vieressä oleva saari ja  piipahdin yhdessä tutussa  talossa .
Toimipiste on jo aikaa sitten lakkautettu , mutta muistot pysyvät.
Nykyisin hallissa  on rengasvarasto....
Nokialaiset tottakai.
Noh.
Olin    2  viikon työkomennuksella paikassa jossa säilytettiin meitin armeijamme tavaraa..laidasta laitaan...sanoisin....juu.
Paikkaan oli tullut ököaikoja vanhentamaan nuori mies  lähettyviltä  ja päässyt ajamaan trukkia.Sillä oli hyvä nostella sekä liikuttaa tavaroita sinne ja tänne ja vaikka minne sitten oli määrätty.
Trukki oli vanhaa kamaa...jo 1956 luvulta eikä siihen oltu laitettu suurempia turvavarusteita. Oli hytti, jossa ei ollut ikkunoita, taikka oli, mutta niissä ei ollut mitään suojaa. Trukin nostovarret olivat sillai hökötyksen takaosassa ja toimivat niin,että ne nousivat kokonaan ylös trukin kummaltakin puolelta ,sekä sitten laskeutuivatkin hytin kumpaakin sivua alas saakka.Koneessa oli ollut pitkän aikaa sellainen vika ,että trukin varret laskeutuivat todella nopeasti varsinkin alas....kuten giljotiini konsanaan...
Huh.
Vääpeli    teroitti ökölle ettei missään tapauksessa saa työntää päätänsä  trukin ikkunoista ulos ja kun laskee taakkaa, niin pitää painaa varovasti lipua...muuten taakka rysähtää.....varovasti..varovasti...
Juu.
Yksi Lauantai....ökö nosti painavaa taakkaa   trukillaan ja koska oli kesä, niin alaslaskettaessa hän työnsikin päänsä vasemmalla olevasta   avonaisesta ikkunasta ulos..
Nähdäkseen paremmin.
Mutta kuoli.
Alaslaskeutuvan trukin varsi repäisi soltun pään kokonaan irtipoikki ja  se mäiskähti  varaston lattialle.
Oli siinä siivojapojilla  tekemistä....5-6 litraa verta oli suurena lätäkkönä turmapaikalla.
Oli.
Tutkimus tehtiin...tottakait  ja ns vakavan huomautuksen sai  "komppanian äitee"....sekä työturvallisuuspäällikkö. Yksinkertainen  verkko olisi estänyt  murhenäytelmän.
Mutta.........tumps...

2/3-2015.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.