lauantai 2. toukokuuta 2015

Be carefull....ääni.....pelasti minut....1984.

2/5-2015.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.

Tämänkin tositarinan  olen  aikaisemminkin kirjoittanut,mutta koska se on niin  "kummitusmainen"...toistan sen.
Vuonna 1984 lentää   huristelin Aurinkomatkojen koneella Kreikkaan , Mykonos saarelle ja silleen.Koska rannalla lekottelu alkoi  kyllästyttämään noin viikon kuluttua tuumasin että jospa kiipeän  tuonne  isohkolle vuorentapaiselle , korkeudeltaan suunnilleen 600 metriä.
Sinne johtava rinne oli aluksi aika helppo ,mutta noin  50 metriä ennen huippua se alkoi jyrkkenemään ,sekä koostui sellaisista kallioista , taikka järkäleistä ja niitä pitkin minäpoika kapusin ylöspäin.
Lääh...lääh...
Kun olin päässyt melkein huipulle , ehkä  10 metrin päähän , niin siitä eteenpäin oli irtolohkareita ja niistä tukea ottamaan. Noin viitisen metriä ennen huippua  näin  ison   lohkareen ja siitä  meinasin  ottaa otteen sekä ponnistaa itseni "Mount Everstin"  huipulle.....
Muttaaaa...
Äkkiä korvissani alkoi kuulumaan selvällä  Englannilla.....vanhan mumman ääni  ..."be carefull........be  carefull....( ole varovainen).....be  carefull..........ja sitä ihmettelemään  aloin....Aika harvoin olen "ääniä" kuullut...meinaan  päässäni.....mutta nyt mummon ääni kuului......be   carefull.......be carefull...ja selvästi...
Todella   vaativasti.
Koska senverran olen maailman turuilla oppinut , niin otin mummaraasen   äänen  tosissani  ja kiipesin todella varovasti eteenpäin...Noin metrin huipulta oli kallionlohkare....josta olisin otteen ottanut..mutta mumman varoituksen jälkeen en niin tehnytkään ja ohitin sen vasemmalta puolelta.
Ja huipulle pääsin.
Ihan piruuttani  tönäisin sitä lohkaretta, jonka olin ohittanut....ja  heti se irtosi ,sekä romahti alas , matkaa noin 10 metriä....Jos...jos mumma ei olisi minua varoittanut.....olisin pudonnut sen lohkareen mukana kymmenisen metriä ja takuulla kuollut.
Henki pois.
Das Ende.
Enkeli suojeli vanhan mumman äänellä.....ja pelasti minut.
JK:
Muutaman kerran ennen Kreikan matkaa on sama mumma varoitellut  minua ennenkin......Olarissa...Matinkylässä...Jalasjärvellä...Kauhajoella...Saarijärvellä...Helsingissä...Oulussa...
Kurikassa...Mikkelissä...sekä monissa muissa paikoissa  ja myöskin 1984 jälkeenkin. Laskin kerran uteliaisuuttani   ja sain tulokseksi noin 14 kertaa ,kun mumma on henkeni pelastanut. 30/11-1999 olisi pitänyt olla se pahin....todella paha....mutta eipä  ollut.
Tästä tapauksesta saatan kirjoittaa joskus myöhemmin, taikka sitten en kirjoita.
Be carefull.

Itsekullekin.

2/5-2015.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.