tiistai 19. toukokuuta 2015

Revitty nenuni ja mä.

19/5-2015.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Jouduin noin  12 vuotta sitten   Seinäjoelle sairaalaan ,koska nenäni ei ollut ihan "kunnossa".
Ja aamulla aikaisin istumaan parturituolin tapaiseen  soffaan jossa oli kummallakin puolella päätä sellaiset  tuet....ja hetken kuluttua sairaalatyöläinen tuli.
"Suu auki"  hän sanoi ja avasin  tottakait  turpani.....ja aivan yhtä-äkkia hän sohautti syvälle kurkkuni  sellaisella pillillä jotakin torella  karvasta ainetta.......hyi..sanoisin...ja silmistäni alkoi  heti vettä valumaan............Kuin kaiken huippuna hän  työnsi nenääni samanlaisen pillin  ja samaa karvasta ainetta sinnekin, kumpaankin nenuun.Ei hyvä...todellakaan.
"Odotellaan hetken aikaa"  hoitajanainen lausahti ja niin me teimmekin. Noin 10 minuutin kuluttua itse  "teurastus" alkoi.....Tana..sanoisin ja niin sanonkin. Molempiin sieraimiini työnnettiin   muoviletkut......."ei tämä koske "...sanoi hoitaja ,"sillä nenäsi sisälle laitoin puuduttavaa  lääkettä".....ja ei se koskenutkaan vaikka kuului kovaa rutinaa kun  nenäni kalvot puhkaistiin.....ja sitten eikun osaston käytävälle odottamaan muoviletkut nenässäni roikkuen...tana...
20  minuuttia meni ja taas sisälle kutsuttiin...
Kuulemma nenääni ruiskutettiin lämmintä vettä ja sen ohessa pitäisi  tulla  kaikki ylimääräinen sotku pois...mutta ei sieltä mitään ylimääräistä tavaraa tullutkaan..."kas..kas" sanoi hoitajanainen..."nenäsi taitaa olevan kunnossa"....joten  otetaanpas letkut pois ja sillä sipuli...."kotimatkalla saattaa hiukkasen verta nenästäsi tulla ,mutta kylsesiitä pikkuhiljaa asettuu...joten näkemiin vaan..".
Ahaa...vai kotimatkalla hiukkasen verta???..tana sentään...Solkenaan sieltä verta valui ja ainakin Ilmajoen keskuksen  kohdalle verta niistelin paperiin jos toiseen. Paitanikin oli kuin sodan käynyt.
Punaisena verestä.
Terves nenäni revittiin hajalle.
2000  oli vuosi.

19/5-2015.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.