keskiviikko 22. heinäkuuta 2015

23/9-2008....Kauhajoen koulusurmista..

22/7-2015.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


"Herrajumala"  vaimoni huusi minulle   portailta , kun olin autoamme pesemässä pihallamme.
"Ninnin koululla on ammuttu....siellä on useita kuolleita"....vaimoni kiljui....
Oli 23/9-2008.
Ja minä heti paikalla  ryntäsin pakettiautoomme suuntana Kauhajoen keskusta. Pysäköin autoni Halpahallin viereiselle kadulle , jossa oli  tilaa ja  päätäpahkaa juoksin kohden  Sedun ammattikoulua...
Näin jokapaikassa virkapukuisia poliiseja. He olivat  noin 30 metrin päässä toisistaan ja siitä välistä koetin mennä tytärtämme auttamaan.
"Hei mies" kuulin jonkun huutavan..."minne olet menossa " hän huusi ja vastasin että tyttäreni on tuolla  koululla ja haen hänet pois."Et mene sinne..seis heti paikalla" kuulin , mutta en  käskystä piitannut......Ennenkuin huomasinkaan  2 poliisia  roikkui niskassani , mutta eteenpäin edelleen koetin mennä. Hetken päästä näin edessäni Kauhajokisen tutun poliisin....joka astui eteeni ja sanoi että älä mene sinne, siellä on paha paikka nyt....todella paha.
Enkä mennyt.
Meni 1,5 tuntia ennenkuin saimme tiedon ,että tyttäremme on päässyt hengissä  koululta pois. Seuraavan aamuna puhelin soi..."Ekku perskeles"  kuului...."poliisiasemalta  päivää"....oli muuten tipalla ette päässyt hengestäsi Ekku....jos olisit päässyt sinne koulun alueelle , sinut olisi ammuttu.Ja huomasitko takanasi seisovaa maastopukuista miestä??....sinä olit koko ajan tähtäimessä , sillä hän luuli että olet sen ampujan kaveri ja menossa auttamaan häntä surmatöissä"
"Minä estin häntä ampumasta sinua"....."olet kuule Ekku aikamoinen jästipää"....." et totellut poliisien antamia käskyjä....sinulle meinasi käydä todella huonosti Ekku"...
"Todella huonosti".


22/7-2015.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.