tiistai 28. heinäkuuta 2015

"Aivohalvaus".......uhrit Salamajärvellä...

28/7-2015.
Ekku mattila.
Aikamatkaaja.


Muutama päivä sitten tuumailin ,että jospa ajelen  vaikka Lapuan kautta  Alajärven ohitse, sitten  Kyyjärven kautta kohden Perhoa  ja otan päämääräkseni Salamajärven  kansallispuiston. Ja koskla olen sanani mittainen mies, niin sen  teinkin.
Nimittäin......jo viimevuonna   sain tietooni erään  tuvan , jossa on  asukkaille käynyt sillai...aika huonosti.
Kyseiseen taloon muutti  60 luvulla lapseton pariskunta ja  he kumpikin  kuolivat aivohalvaukseen  5 vuoden päästä.
1970 luvulla samaan taloon muutti myös lapseton pariskunta ja    he kuolivat aivohalvaukseen myöskin........8 vuoden kuluttua.
1985  ilmestyi muuttokuorma..jonka mukana  tuli yksinäinen vanhapoika....taxikuski.....ja....hän sai aivohalvauksen , sekä siihen kuoli....4 vuotta myöhemmin.....
1990 muutti  "turmataloon" vanhahko nainen , yksinäinen hänkin....ja .....sai aivohalvauksen vuosi sitten....On hengissä vielä, mutta  toivoa paranemisesta ei ole.
Jahah.
Talo näyttää myöskin ulkoapäin  kummitusmaiselta , sekä jollakin lailla masentuneelta, ulkoportaat heikossa kunnossa ja ikkunat hämähäkin  verkkoja täynnä. Kaksi pienehköä ulkorakennusta , benonirenkainen kaivo , jonka päällä hirsikansi. Koska  ovi oli munalukolla  suljettu, niin sisälle en mennyt.
Vasta poislähtiessäni huomasin ,että talkoon vievän  polun vieressä olevaan mäntyyn , joku oli naulannut ........valkoisia ristejä.  Arvatkaapas kuinka monta?
Ette arvanneet.....??......9 kappaletta.!
Tarkoittaako se sitä ,että talossa olisi menehtynet  aivohalvaukseen 9 henkilöä , eikä kuutta. taikka jos luku on "vasta"  kuusi, niin kolme uhria olisi  tulossa lisää?
Outoa, vai mitä?

28/7-2015.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.