torstai 30. heinäkuuta 2015

Minua huijattiin pahemman kerran 1988..

30/7-2015.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.




Eräs tuttuni on kovin  kuumana ostamaan asunto Espanjasta ja  kerroin hänelle varoittavan esimerkin......omasta itsestäni...
Nimittäin;.....
1988 olin viikon mittaisella lomalla Espanjan  Gran Canarialla  ja toisena lomapäivän iltana tapasin  yhden toimittajatuttuni  asunnolla Suomalaisen naisen. Hän oli asunut Ganarialla jo 11 vuotta ja nyt haluaisi  mennä eteenpäin....Marokkoon ja sentakia myisi "halvalla" 4 huoneisen kerrostalohuoneistonsa.
"Ekku",,sanoi hän...osta minun  huoneistoni. Siitä näkee  hyvällä ilmalla  Teneriffalle ja koska olet Reposen hyvä tuttu , niin  asuntoni hinta on   150000 tuhatta markkaa.....mitä  sanot Ekku?...kysyi nainen ja minä siihen ,että mennäänpäs kämppääsi katsomaan.
Niin me mentiin.
Huoneisto  oli  neljännessä kerroksessa , hissi ja kaikki. Parvekekin  löytyi , sekä  olohuoneesta portaat suoraan katolle, jossa oli tilava terassi.  Todella hieno merinäköala ei siinä mitään....
"Ekku,, sanoi nainen....kauppaan kuuluu  myös pihalla oleva auto , kaikki tavarat tässä asunnossa, taulut ja kaikki kalusteet , vain valokuvat vien mennessäni"...."mitä sanot Ekku?"
"Thaahas....tuumasin....(ja koska olen jonkinlainen kauppamies itsekin , niin siihen  lausahdin)......:
"Tuata.....hullu on se joka ei puolta lupaa".....siis 75000 markkaa ja salamana nainen ojensi pullean kätötensä ja siihen minä tartuin.
"Siis kauppa on  niinku selvä" sanoi nainen ja minä että niin on...sovitaan niin".
#######
¤¤¤¤¤¤¤
Illalla heti soitin vaimolleni Jalasjärvelle ja sanoin ,että ostin  Ganarialta  asunnon....kerroin myös että muutamme sinne heti kun kauppakirjat/muut luvat on kunnossa.
Äkkiähän se viikon loma meni ja takaisin kotisuomeen.  Päivän parin päästä sain puhelun  ja soittaja oli se pulleakätinen nainen ...se  jolta asunnon ostin....ja hän sanoi näin lausuen:
"Ekku......voitko mitenkään lähettää  15000  markkaa etumaksuna siitä asunnosta..ja sitten loppusumman kun tulette tänne" ...??....ja minä siihen sanoin ,että juu....huomenna lähetän sen  summan ja menin  Jalasjärven Syppiin , tililtä 15000 markkaa ja se meni  että  suhahti Espanjaan sille pulleakätiselle naiselle...
Köh....
Kului 6 päivää ja taas puhelimeni piraji...."Ekku..kuului naisen ääni....kiitoksia paljon siitä rahasta..se tuli ja nyt  pyytäisin että voisitko lähettää  50000 markkaa ...niinkuin ennakkomaksua... mun tililleni ja sitten sen puuttuvan 10000 markkaa kun olette täällä Ganarialla"...
Kililikilikilökilkilkilkililikilikikili..kellot alkoivat soida mun päässäni...kilikilikilikili....ai saatana....keles  tuumasin..sinne meni  lähettämäni rahat....kililililili..
Sanoi sille naiselle ,että  kestää noin 2 viikkoa ja sitten laitan sen summan sulle...juu. Sillä....olin kuullut että enoni  Hämeenlinnasta oli menossa samalle  saarelle lomille ja hänellä oli mukanaan eläkkeellä oleva poliisimies ja  soitin enolle että  otappas  selvää siitä naisesta....ja niin eno lupasi tehdä....
Tästä kolme  päivää  eteenpäin soi puhelin ja enohan  se siellä luurin päässä oli.
"Ekku perskelees....hän sanoi....sinua on kuule puijattu siinä asuntoasiassa....nainen asuu siinä kämpässä vain vuokralla ja  vuokranantaja on Marokkolainen mies....sitäpaitsi...nainen jätti 4 alaikäistä  lastaan Suomeen 11 vuotta sitten.....ja on  onnistunut puijaamaan muitakin Suomalaisia.........jotta  voi  voi sanoi enoni .Rahojasi et koskaan saa takaisin.... ja minä siihen että voivoivolivoivoivoivoi..
Voii voi..
Juu.

30/7-2015.
Ekku Mattula.
Aikamatkaaja.

Voivoi....