perjantai 21. elokuuta 2015

Ikkunalasin asentamisesta putkaan Vaasaan..!!

21/8-2015.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Olen käynyt , silloin tällöin, noin  puolentoista vuoden aikana  tekemässä pieniä  remonttihommia yhdessä vanhassa talossa Isossakyrössä...kuten :
Ison ulkorakennuksen oven laittamssa paikalleen kovan myrskyn jälkeen , asentamassa pari ikkunaa kun jotkut hyväkkäät olivat ampuneen lasin tuusannuuskaksi ja  suunnittelin  rakentavani taloon uuden kuistin.
Talo ei ole ollut kuin kesäkäytössä , kuukauden verran  ja lopun aikaa se on kissien turvapaikkana...sillä ulko-ovi on aina auki ja sen alaosassa on kissinluukku..
Miauuuuuuuuu....
Omistaja asustelee Thaimaassa nuoren vaimonsa kanssa ja niinpoispäin. Ulko-ovi on siis aina auki, joten siellä on käynyt erilaista porukkaa pilvin pimein.
Sanoisin...ja sanonkin...Talon omistajakin on ilmeisesti vaihtunut  useita kertoja...
??
Noin vuosi sitten joku oli ampunut yhden isohkon ikkunan rikki ja sovittiin  että tulen laittamaan siihen ensin pressun, ettei  sada vettä/lunta sisään ja sitten kevään aikana asennan siihen ikkunan. Pressun kiinnitin noin vuosi sitten , ennen Joulua,..juu.
Suunnilleen tämän vuoden Maaliskuu/Huhtikuussa  menin laittamaan pressun tilalle ikkunan, mutta pihamaalla oli senverran epämääräisen tuntuista  poruukkaa, että ajoin talon ohitse.  Seuraavan kerran menin  Toukokuun lopussa ,mutta silloinkin markilla norkoili kansallispukuisia miehiä ,enkä taaskaan mennyt  ikkunahommia suorittamaan.
Melkein sanon että siellä pyssyt paukahtel........ilmeisesti tarkkuutta  ammuttiin.....??...
Pum..pum....
Noh antakaas olla. Tämä kesä, taikka sen alku oli senverran sateinen/märkä    ja minulle meni aika parin saunamökin tekemiseen ,etten kerinnyt Isoskyrös käymään, kun vasta noin kaksi viikkoa sitten sen tein.
Farmariautooni otin 2 ikkunaa pokineen, sekä tarvittavat työvälineet tottakait  ja eikun hommiin. Kuitenkin olin muistanut väärin sen pressulla peitetyn ikkunan koon ja sentakia  jo ekalasi peitti yli puolet siitä. Jäljelle jäi 36 senttinen kohta ja sen kokoinen minulla oli  kotosalla.
Paperilapulle raapustin suunnilleen näin: "Terve....kuten sovittiin  aikaisemmin, niin tulen asentamaan ikkunan sen pressun tilalle, mutta mukanani ei ollut sopivia laseja ja tulen huomenna laittamaan sen puuttuvan 36 senttisen ikkunan.....ja  sopimuksen mukaan otan mukaani  antiikkia osamaksuksi työstäni noin 100 Euron edestä ja katsotaan sitten myöhemmin se maksupuoli tarkemmin"... lappuun kirjoitin  10/8-2015.....jätin puh/numeroni sekä allekirjoitukseni.
Antiikilla tarkoitin vanhaa ns pesukomuuria, ilman vatia ja kannua ,sekä yhtä vanhaa veivattavaa pesukonetta= puista , josta puuttui kansi.
Tarkemmin ajateltuani otin kuitenkin työtakkini etutaskuun sen ilmoitukseni, koska en halunnut  puh/numeroni leviävän  tuntemattomille....ylempänä kirjoittamistani syistä..pum..pum..
Ja eikun kotiani kohden....kellon ollessa suunnilleen    20,30...
Mutta mitä  peijoonaa ??

(jatkuu)