keskiviikko 18. marraskuuta 2015

2 Vironpoikaa vuonna 1991 ja Härmän häjy.

18/11-2015.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Tuli vuosi 1991  ja Viro itsenäistyi ,sekä avasi rajat ym.....
Heti otin selvää mistä sieltä saa Volgaa sekä Pobedaa ja osoitteet sain että paukahti....puhelimella tilasin 1954   v/mallisen Pobedan.
Noin kuukausi meni kun sain soiton Virosta ja sieltä sanottiin että  viikon päästä saan  Corbielaivalta Hesasta hakea tilaamani auton ja se maksaa 150 markkaa.....siis sinne sinäpäivänä. Juu.
Mäenpään Aatoksen kanssa auto haettiin ja niied....
Noh....
Kuukauden päästä Vironpoijat soitteli ja ilmoittivat halunsa tulla kuukaudeksi Suomeen asumaan ja jos sulle Ekku käy, niin lähetä heille virallinen kutsu luoksesi asumaan siksi ajaksi.....ja niin teinkin......ja kaksi Viron poikaa tuli.
Ekapäivänä, taikka iltana he olivat hiirenhiljaa...melkein.....menivät nukkumaan vinttiimme jo kello 21,00 ja aamulla  noin 08,00 tulivat sieltä alas. Kaffia sekä ruokaa nauttivat syvää kunnioitusta hehkuen.....hyvää ruokaa kuulemma..kiitti paljon talon emännälle...
Toisena päivänä menivät omin lupinsa jääkaapillemme ja sieltä posket lomsuen naamaansa heittivät mitä parhaimmaksi katsoivat.....ja illalla nukkumaan noion 24,00  ja aamulla alas siinä 10,00...
Juu.
Kolmantena päivänä laittoivat   tuosta noinvaan saunamme lämpiämään....ja siellä makailivat 4 tuntia....senjälkeen pyyhkeet  lanteillaan hiippailivat koko päivän ja illalla nukkumaan jossain 04.00 nurkilla ja  heräsivät illalla 16,00.
Jaa...Neljäs päivä oli paha....sanoisin ja   miksei sanonkin ....ketkut nuorta vaimoani sillä silmällä alkoivat röyhkeästi tiirata...suorastaan riettaastikin vilkuilivat  sekä omaa pulinata  päästeli....oli heillä meinaan......ettei vaan jotakin tehnyt mieli.....juu.
Viides päivä....istuivat isännän keinutuolissa koko päivän....sauna taas päällä  tuntitolkulla ,sekä pyyhkeet puolihuolimattomasti peitti mitä peitti.....melkein itseään mainostivat  juu.
Kuudententa päivänä ....illalla noin kello 16,00 he lähtivät...aika lujaakin....autonsa ovet vain kaksi kertaa kovasti paukahti....fruum...fruum...ja sinne häipyivät.....sinistä savua pakoputkesta vaan pöllähtel.....
"Ehkä"  (???)  autoin hiukkasen heitin lähtöään..??
Härmäläänen antoi kyytiä.
Jup.

Ekku Mattila.