perjantai 20. marraskuuta 2015

Oopiumi ja Ekku Mattila...köh..

20/11-2015.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Sain Hesassa asuessani todella kovan/sitkeän flunssa/räkätauti/kuumetaudin.
Vuosi oli  1967..
kun sitä oli  kestänyt 3 kuukautta, niin eikun yksityislääkäriin ja apua hakemaan.....ja sitä sainkin..........
"Annan sinulle reseptin ja sillä hae apteekista lääke " sanoi tohtori."Kun illalla menet maata, niin  ota se kokonaan ja aamulla olet terve"  jatkoi hän ja minä uskoin tottakait.
Siis apteekkiin reseptin kanssa. Sain mukaani pienen pullon, noin peukalon mittaisen , sekä paksuisen ja maksoin siitä 90 markkaa....aika kallis tuumailin ja  3-tee ratikalla kothini.
Noh tulipa ilta sekä nukkumaanmenoaika. Lääkepullon avasin sekä sen naamaani heilautin.Maistui aika karvaalle, mutta eikös  pahanmakuinen lääke ole tehokkain  ??....ja sitten maate sängylle.
Koska huomenna oli   Sunnuntai , niin  tuumasin että antaa unen tulla jos tullakseen ja nukun niinkun nukun.....ja sitähän kuulkaas riitti....meinaan unta.
Häh..?? ihmettelin sillä kello oli noin iltapäivällä viiden tienoilla. Olin siis kuorsannut  16 tuntia ja yhtämittaa mikä on tavatonta minulle....jo silloin.
Ja räkä/flunssa/kuumetauti oli kerralla hävinnyt nukkumiseni aikana. Tunsin itseni kuin todella pirteäksi ja  se sama tunne jatkui useamman päivän.
Olipa tehokasta lääkettä kehuin jokaiselle työkaverilleni.Oli tehokas pikkuputeli.Oli.
Meni noin 3 kuukautta kunnes Peltosen Rainer tuli käymään luonani. Hänen  tuttunsa työskenteli jossakin poliisivirassa ja kertoili seuraavaa :
Hakaniemen torin lähellä oleva yksityislääkäri (sejase)  oli kärähtänyt  huumaavien lääkeaineiden myymisestä  asiakkaille....!!....??....Tohtori oli tehnyt hyvää tiliä kauppaamalla niin heroinia, amfetamiinia ,  sekä ooppiumia......tabletteina  kuin nestemäisenäkin.
Yksityislääkäriltä otettiin  praktiikkaoikeudet pois, sekä 4 vuodeksi vapautensakin.
¤¤¤¤¤
Mitähän se saamani lääke sisälsi??
Ainakin se toimi hyvin.

Ekku Mattila.