maanantai 30. marraskuuta 2015

Painottomat kivenpalat....outoa vai mitä ?

30/11-2015.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.Minulla oli asiaa "Uuthenkäärlepyyhyn"...tänään ja tottakait sielläpäin  sompailin autollani....................
Kävin Grev  Tott  Gatanilla, sillä noin 19 vuotta sitten   siltä kadulla  sain asiakkaan joka oli aikamoinen....meinaan kumma juttu..
Etten sanoisi taikka kirjoittaisin "Uffojuttua...
Asiakas oli siihen aikaan noin 35 vuotias ja töissä  kaupungin Saappitehtaalla. Kun hän   tuli asiakkaakseni , niin hänellä oli tukka melkein pystyssä ja silmänsä samoin. Hän vapaji sekä  täräji ja suurinpiirtein sain selvää  puheestansa.
Joka kuului näin:
"Yhtenä aamuna ..hän aloitti...olin ennen töihin menoani juomassa kahvia kototalossani. Tupa oli hirsirakenteinen , vanhahko, 1930 luvulta ja noin  2 km päässä keskustasta...kello oli vajaa kuusi.
Ruokapöytä   oli ikkunan ääressä ja sen vieressä oli   ikkunalauta ,   puinen jonka leveys oli noin 25 senttiä.
"Sivusilmällä...hän jatkoi...näin miten jotakin alkoi tippumaan  hirsiseinän raosta ja ikkunalaudalle osuessaan ne   rapisivat hiukkasen. Ihmettelin mitä ne ovat ja aluksi luulin että  hirrenpalasia, koska niiden koko vaihteli noin sentistä..kahteen. Kun osa alkoi tippumaan lattialle  hain roskakiffelin ja siihen harjalla niitä palasia keräämään.
....niitä kertyi koko ajan ja  samasta kohtaa siitä hirsiseinästä. Hämmästyin tavattomasti kun  otin muutaman käteeni sillä ne olivat  vaaleahkon kiven tapaisia, mutta paljon kevyempiä vain...Niiden ilmestyminen jatkui  viitisen minuuttia ja sitten loppui. Nakkasin  ne roskasankoon , paitsi muutamaa  jotka otin talteeni ja toin ne sinulle Ekku nähtäväksi".
"haa..sanoin....aika jännä juttu.....ja  otin ne käteeni.
Tulitikkurasiassa niitä oli  kuutisen kappaletta. Melkein valkoisia .Hiukan rosopintaisia   ja melkein painottomia. Niiden pinta tuntui jollakin tavalla pölyiselle, mutta mitään niistä ei irronnut käteeni.
Siinä  me juteltiin ainakin tunnin/toista ja  pyysin saada  sen tikkulaatikollisen "niitä" itselleni koska tunnen Juha Af Granin ja lähetän ne hänelle.
Hän lähti ja minä seuraavana päivänä Granille pakettia postiin viemään ja sinne meni.
Noin viikon kuluttua soitin Juhalle....mutta  pakettia ei ole vielä tullut...soitin myöskin viikon päästä taas...mutta ei , eikä kuukaudenkaan päästä postipakettia ei näkynyt.
??!!.
Siis....mitä ne oudot  painottomat kivenpalat olivat?
Mistä ne ns ilmestyi ?
"Kuka" niiden matkan tutkittavaksi esti?
Ettei vaan itte uffolaaset?

Ekku Mattila.

Ps..lisää samasta aiheesta hetken kuluttua..