sunnuntai 29. marraskuuta 2015

Takalanaa ei myyty...

29/11-2015.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Koska olen aika vanha jo...niin tottakait mulla pitää olla vanha traktorikin.??
Son kartano Nuffiel , isopyöräinen ja siitä löytyy myös lukkoperä.
Vuosimalli 1974 jotakin.
Useasti juoksentelen lenkkireissuillani  sivupolkuja ja  noin 3 vuotta sitten näin erään talon ulkorakennuksen nurkalla hyvältä vaikuttavan takalanan. Tuumasin että jospa  saisin sen ostettua ja siis ovikelloa taloon soittamaan.....
kili..kili..kili..
"Päivää " sanoin......olisko tuo takalana myytävänä?.....meinaan  kun  on talvikin tulossa  ja multa puuttuu takalana  juu.. ".
"Kröhmtsps.....kuului....se ei oo myytävänä....ei me rahaa tarvita....on senverran pankissa...ei oo myytävänä "...ja ovi paiskattiin kiinni mun nenäni edessä.
Klonks..
Itut...ajattelin ja lönkyttelin matkoihini....mutta senverran  saamani vastaanotto itutti, että noin viikon päästä  menin jälleen samaan taloon ja ovikelloa soittamaan..
Kili..kili..kili..kili kili..
"Päivää taas  sanoin....tulin uudestaan ja tuota takalanaa ostamaan...meinaan  jos se olisi myytävänä..?"
"Krööhtprstf..kuului vanhan isännän suusta...krömptspsff....ei se lana ole edelleenkään myytävänä...krömpstsff....ei me rahan puutteessa olla.....hyvästi ".
Hyv........ennätin sanoa..kun ovi taas paukahti naamani edestä kiinni..
Klonks..
Nooh antakaahan olla...ihan "sattumalta" muutaman viikon kuluttua juoksentelin saman takalanan ohitte ja......ohoh...se oli  kiinnitetty vahvalla kettingillä lähimpään puuhun kiinni. Munalukkokin oli nyrkin kokoinen.
Ei se taida olla myytävänä ?
Siellä se ruostuu pikkuhiljaa.


Ekku Mattila.