perjantai 27. marraskuuta 2015

Väärä puh/numero, joka olikin oikea.

27/11-2015.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Oli seuraava tapahtuma niin erikoinen ja vaikka olenkin siitä kirjoittanut ainakin 2 kertaa jo, niin   vielä  sen toistan...
¤¤
Alahärmässä  asuessani...noin 1983  tuumasin ,että jospa soitan tutulleni Ylisen Okelle, joka asusteli Jepualla lähellä Kimoon minkkitarhaa.
Koska minulla ei ollut hänen puh/numeroaan tallessa, niin siispä puhelinluettelo käteen  ja selaamaan......Ylinen.....ylinen...Oke..Oke...Ylinen...jahas tuossahan hänen numeronsa  on ja  numeroa veivaamaan....
Kuului...surr..sur...sur....suuur..suuur  ja nainen vastasi...
"Päivää...saisinko Oken puhelimeen "?  kysyin ja  nainen vastasi huonolla Suomen kielellä...
"Antheeksi  ketä sine ysyit ?"....
Okea  ...vastasin...Ylisen  Okea...han minä"
"Ei täällä ole ,eikä asu  sen nimistä Okea"...sanoi nainen.....teillä täytyy olla väärä numero ".
Edelleenkin inttäsin ,että  Okea haluan puhelimeen....mutta nainen alkoi jo niinku hiiltymään koska kovemalla äänellä toisti :
"Täällä ei ole ketään Oke nimistä....olen ikäni tässä talossa asunut yksin........ei täällä ole  Okea...uskokaa nyt......hei heetkinen....ovikello soi....menen avaamaan sanoi nainen..hetkinen ".
Kului noin puoli minuuttia kun puhelimesta kuului.....
"Oke täällä....kuka siellä "?
"Ekku täällä...sainpas sinut langan päähän...vaimosi taisi hiukkasen vitsailla ,koska väitti ettei tunne  ketään Oke nimistä..heh....noh...mites sulle kuuluu muuten kysyin?"
"Heeetkineen.....sanoi Oke....mistä tiesit että olen tässä ositteessa...?...
"Katsoin puhelinluettelosta numerosi  ja soitin siihen..siis jossa nyt olet  vastasin"..
"Johan nyt on  kumma juttu sanoi Oke.....minä en ole   nimittäin kotonani vaan yhden  sukulaiseni  luona....harvoin käyn täällä....mistä ihmeestä sä tämän numeron sait..??"
¤¤¤
Siinä meiltä kului aika pitkähkö aika kun tapahtunutta   ihmeteltiin...ja joka kerta kun Oken kanssa juteltiin , niin siihen   puhelinjuttuun  keskustelu meni....
Siis....minä aivan vahingossa pyörittelin väärän numeron ,joka olikin   oikea...kaikenhuippuna kun sitä numeroa tarkisteltiin , niin  siinä meni 3 numeroa väärin....siis aivan oikein..meinaan...,jos kerran Okea halusin tavoittaa.
Ring...ring....

Ekku Mattila.