maanantai 30. marraskuuta 2015

Vesi/vetytykki jä mä.

30/11-2015.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Tein siis tykin.....
Vanhaan kottikärryn pyöriin rakensin  puualustan , sen päälle  rautaisin  putken noin   1,50 metriä pitkän. Sitten putken toinen pää hitsillä umpeen ja siinä se oli..
Vety/vesitykki.
Ja eikun paukuttelemaan.....haaskasin niitä löytötavarakarpiittiputkiloita ainakin  5-6 ennekuin huomasin että  jospa menen hakemaan tykilleni patenttia. Sellainen paikka oli siihen aikaan Seinäjoella, nykyisen kauppakeskuksen toisessa kerroksessa ja sinne...
"Päivää sanoin.....herralle pöydän toisessa päässä istuvalle...olen keksinyt tykin julistin....nii-iin tykin...".
"Siis sanoitko tykin?..lausui patenttimies  ja sanoin että kyyllä juu..."
"Tykin".
"Muttakun  eikös tykki ole vanhaa keksintöä...meinaan hän sanoi...Kiinassa sellainen on keksitty jo  600 vuotta sitten..."..ja mä vastasin ettei tälläsitä tykkiä ole  kukaan keksinyt....vastasin...se toimii näet vedellä sekä karpiitilla.......putkeen vettä muutama litra ja sitten kuorittu Karpiitinpala perään ja siinä se on sanoin....pum ".
Sitten  näytin   mukanani olevia valokuvia joissa oli koko tapahtuma alusta loippuun....ensin vettä piippuun..ja sitten perään se karpiitnpala  ja senjälkeen  syntyy tavaton jymäys....että sankka höyrypilvi....
"Ohoh....sanoi   patenttiherra...ohoh....jopa..jopa....tuohan onkin aikamoinen keksintö....ohohoh...nyt me  teemme niin .että otamme yhteyttä jokaiseen patenttitoimistoon maailmalla ja jos  heillä kenelläkään ole samanlaista  vety/vesitykkiä  patenttihakemuksissa, niin asia on selvä ...se maksaa  muutaman satasen..joten mitä sanot ?"
Juu..vastasin..tehdään niin ja  annoin  tarkemman selostuksen   tykkikeksinnöstäni...nimen kriivasin alle ja sitten kotiini....
Kului   kaksi kuukautta ja sain  kirjeen  Seinäjoen patenttitalosta.....Siinä luki suunnilleen näin...
"Keksimäsi vety/vesitykki ei ole sellainen ,että sitä voitaisiin pitää ainutlaatuisena  ,sillä  tykkisi on niin lähellä  tavallista ruutiasetta ,joten patenttia sille ei voida myöntää."
Kirjeen mukana oli 8000 markan lasku...juu.
¤¤¤..keles...##
Noin 3 vuotta kuljin erilaisissa tilaisuuksissa ampumassa maailman ainoalla vesitykillä.....niin kihlajaisissa, häissä, synttäreillä , erilaissa juhlatilaisuuksissa...mm  Erkkilän Pekan  linnasta vapautumisesta =  5   laukausta sen kunniaksi.
Niinja....kerran pyydettiin ampumaan 10 kertaa kun erään perheen anoppi....r.i.p...mutta en suostunut....joku rääppöö pitää sentään olla.
Vai ?

Ekku Mattila.

Ja vähän lisää  hetken kuluttua..