tiistai 8. joulukuuta 2015

4000 markkaa tarjottiin ,enkä polttanut yhtä tupakkia..

8/12-2015.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Lisää vedonlyöntiä.....

kymmenisen vuotta sitten  istuskelin tupamme portahilla kun siihen kurvaili mustalla mersullaan Rajamäki Pentti.
Oli kaunis kesä ja silleen.
Koska Pentti  veteli posket ammollaan tupakkia keuhkoihinsa niin minä vaihdoin  paikkaa  tuulen yläpuolelle etten savuja naamaani olisi saanut.
"Meinaakko että et tykkää tupakin hajusta kysyi Pentti ja mä siihen että en tykkää. Kerroin myöskin sen että viinan/tupakin  nauttimisen lopetin tykkänään  1969 ja Pentti siihen että vai lopetit..?
"Oooko  kertaakaan  himoinnut tupaakia taikka viinaa sanoi Pentti  ja mä sanoin etten ole.
...."Vaikka jos rahaa saisit niin ekkö sittenkään tupakkia polttaisi jatkoi Pentti ja  sanoin etten polttaisi sittenkään...
"Ahaa..vai niin Pena vastaili..otti taskustaan   tupakkiaskin....sytytti yhden, laittoin sen eteeni portaille  ,otti lomsansa taskuistaan ja sanoi.."
"Tossa on tonni....saat sen jos poltat yhden tupakin ".....ja mä sanoin etten polta...
"Tossa on toinen tonni sanoi Pena...saat sen jos yhden tupakin poltat  ja taas siihen sanoin etten polta.
"Johan on aatana  sanoi Pentti...tossa on kolmas tonni..saat sen jos poltat yhyren tupakin saat kaikki kolme tonnin rahaa jos  poltat..ja siihen sanoin etten polta.
"Nohan on jumanlavita huusi  Pentti....otti  neljännen tonnin rahan massistaan , laittoi sen niiden kolmen tonnin rahan päälle..sanoi ...saat 4000 jos poltat yhden tupakin ja siihen taas lausuin etten polta...En polta...sanoin....en  ja en...usko nyt..
Ja niin Pentti Rajamäki otti rahansa,  nousi   Mersuunsa ja lähti kuin  Annikki Tähti.
Rruuuuum....
¤¤¤¤
Vaimoni..oli sen  episodin aikana vessassa jonka ikkuna oli vähäsen raollaan .Koska me oltiin koko ajan rappusilla , niin hän kuuli joka sanan......heh..heh..
"Mikset aatana sentään polttanut yhtä tupakkia  hän tiedusteli...olsit saanut 4000 markkaa...ja mä siihen että  olen sanani mittainen mies  ja sillä selvä.
En polta.Enkä juo viinaa.

Ekku Mattila.

Ainiin....köh....jos joku  tänä päivänä...vaikka   "Ronal Grump"  tulisi tänne sekä lupaisi vaikka miljoona rollaria jos polttaisin yhden tupakin...niin ??........köh.....??!!?...
Tuaataa.....??..