lauantai 12. joulukuuta 2015

Asko parantui havupuu-uutejuoman avulla.

12/12-2015.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


2006 sain asiakkaan (sanotaan häntä vaikka Askoksi) ,jolla oli omien sanojen mukaan muutama kuukausi elinaikaa.
Kysyin että mistät sen tiedät ja hän sanoi että lääkärit ovat niin kertoneet. Askolla  oli verisyöpä ja muitakin vaivoja  ja niiden takia juossut  vuoden aikana niin Seinäjoen , Tampereen kuin myös Vaasankin  sairaaloissa.
Hän oli tietoinen että tarvitsen valokuvia ja niitä oli mukanaan kymmenkunta kappaletta.
"Oletko varma  siitä syövästäsi kysyin ja  Asko siihen että tottahelevetissä....tuossa on   paperit..ja tuossa on lisää...ja tuossa..ja tuossa..ja ja....
Ja niinhän niissä luki.
Heti kuvia katsoessani sanoin Askolle , että vaikka sinulla olisi mikä tauti tahansa, niin et niihen  kuole, sillä aurasi on hyvin voimakas eikä sinulla ole taregian merkkejä kuvissasi...Sanoin että varmuudeksi menet  Seinäjoen halpahalliin ,ostat sieltä  Kari Herttuan valmistamaa havupuu-uutejuomaa, juot sitä pullon päivässä ja varmasti tuut terveeksi jälleen.
Niin Asko siitä paikasta lähti...halpahalliin....osti koko laatikollisen havupuu-uutejuomaa ja noin kuukauden päästä tuli luokseni käymään....uudella pakettiautollaan....poskissaan tervettä punaa...reippaana  kuin nuorukainen...ja hymyili  suu korvasta korvaan.
"Arvaas mitä Ekku..??   ja sanoin että juu-uu....oot terves  kun pukki ja sulla on  puhtaat paperit sairaaloista.....kyllä   Askoa  nauratti......Vaasan sairaalassa eivät millään meinanneet uskoa hänen parantumistaan....jopa luulivat kyseessä olevan aivan väärän miehen.....oli lääkärit kummissaan...olivat...sanoi Asko..
Niin me  oltiin kumpikin hyvällä päällä.
Elämä on välillä kummallista ...
Juu.

Ekku Mattila.