perjantai 18. joulukuuta 2015

Huittisten varavankila ja Ekku Mattila.

18/12-2015.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Kakolan matkasellistä Mersu pakettiautossa kohden Huittista....siellä olevaa varavankilaa ja hauskaa oli......
Huittinen on  tavallaan maatila jossa peltoa noin   500 hehtaaria....mettää 600 sekä  elukoita  paljon......350  pihvikarjaa....härkiä noin 50 ,sekä   pienimuotoista  rautahitsaustoimintaa.
Koska minulla on ammattirekkakortti pääsin iiiisoolla Finlandia   traktorilla  pellon kimppuun..............100 hehtaaria tuli mun osakseni......vääntäen ja kääntäen...kylväen ja taas kylväen.....siinä  peltoo    meni nurin että pöläji.
Ja  ne synnytykset......heh..
Maatalon poikana  olin ollut mukana jo  kersana    vääntämässä vasikkoja maailmaan....ja   niitä kuulkaas Huittisissa riitti.....meinaan lehmä-äitien  vasikkoja....ei niitä poliisien   vasikkoja....vaikka myös sellaisia Huittisissa  oli...mm  Seinäjokinen Keskinen...juu.
Nooh.....koska  olen aina pitänyt ns  päiväkirjaa  jota jatkoin myös linna-aikanakin , niin  lehmävauvvoja  olin maailmaan  50..... synnyttämässä, taikka avustamassa Virolaisen Joel Gersmannin kanssa....joka oli ollut aikanaan Venäjän armeijassa  5 vuotta ja jäänyt henkiin...................juu.
Arvakkaapa   kuinka paljonko me tehtiin heinäpaalia....??...15000  tuhatta.....kaalipellolla oli  8000 "päätä"  ja  tukkeja  kaadettiin neljän viikon aikana  3000 ...!!..sekä niistä  lautoja kahdessa viikossa....paaaljoon...
Korkeudeltaan  viisimetrisiä  taapeleita.....  11 ....pläjää.
Siinähän se linna-aika lopulta  kului.....vaikka välillä oli hauskaakin....ja välillä taas ei yhtään....ja yhtenä aamuna...21/8-2006  siviilin  vappaus koitti.......autoni nokka kohden Kauhajokea.......jossa perheeni malttamattomana odotteli......ja niined.
Piiitkääää reissu...mutta ei tuntunut  missään.....(oon senverran kova äijjä)  ....vääriä tuomioita  lautapää..eikun miehiltä.....nooh  ette takuulla saa multa Joulukorttia.....köh..
Pellet.
Juu.

Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.