maanantai 14. joulukuuta 2015

"Nykijäkummajaanen" pelleilee...öisin.

14/12-2015.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Suunnilleen   40  vuoden aikana olen yöllä herännyt siihen ,että joku  nykii  peittoani........................ei ihan joka yö mutta aika useasti kuitenkin.
Sitä tapahtuu vain ja ainoastaan   vuoden pimeimpänä  aikana ja se  tarkoittaa syys-Maaliskuun välisenä ajankohtana...ei koskaan kesällä.
Nykiminen  tapahtuu sängyn vasemmalta puolen  ja kellonaika suunnilleen  yhden tienoilla.
Aluksi  syytin vaimoani, mutta ehei.......Hän on sellaista yökukkujasorttia joka menee maate usein vasta  02,00-03,00  aikana   ja minä  melkein aina 23,00 , taikka jopa aikaisemminkin........siis peittoa nyitään kun vaimoni on alakerrassa nenä netissä.
Heh.
Siihen nykimiseen , taikkka hiukkasen sitä ennen herään ,miten joku kevyt  liikkuu peiton päällä, vieressäni  ja joskus jopa jalkaani pitkin. Jos en siitä piittaa  niin alkaa se peiton nykiminen.Useasti tuumaan että senkus nyit, mutta sitten  kyllästyn touhuun. Nakkaan siihen suuntaan tyynyllä  ja jopa hiljenee kerralla.
Muks.
Onko nykijä näkymätöön keujjukainen ?
Kenties  talon tonttu (minun lisäkseni) ?.
"Kevyt" kummitus.???
Taikka jokin muu  hengen olento..?
Se on ainakin varmaa ettei "hän"......"se"  mikään paha ole. Väkisinkin tulee sellainen  asiaa mieleen ,että nykijä tekee  sitä koska on sillai kyllästynyt ja kurittaan alkaa nykiä  peiton kulmaa. Toisaalta...jospa kuorsaankin liian äänekkäästi ja siitä ei yön haltija tykkää...taas toisaalta sekään ei sovi sillä vaimoni mukaan en  kuorsaa...
Ainiin......en ole ainoa jolle "nyitään".
Vaimoni  sekä muksumme  ovat myöskin saman kokeneet.
Onkos teillä muilla samanlaisia  kokemuksia  ja jos on niin kommentteja kiitos...
Jep.

Ekku Mattila.