tiistai 29. joulukuuta 2015

Ufo ja mä....27/12-2015...aamulla kello 08,42.

29/12-2015.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.Olen aina ollut ns tähtiin tuijottaja , jo pikkukersasta lähtien ja sama jatkuu edelleenkin.
27/12.....siis viime  sunnuntaina ,aamulla kello 08,30 seisoskelin pihallamme ja ihailin  melkein täyttä kuuta, sekä  sen vasemmalla puolella olevaa kirkasta  Jupiteria ja oikealla olevaa Venusta.
Mars tähteä ei enää näkynyt koska aamuaurinko   oli  nousemassa.
Kuu  oli noin  65 astetta  minusta  oikealla ,   Venus sen alapuolella  ,suunnilleen  kahden käsivarren mitan päässä ,ehkä 50 astetta ja Jupiter Venuksesta vasemmalle noin 43 astetta.
Äkkiä havaitsin  Venuksen  ja Juperin  välissä  kolmannen   tähden kirkkaus samaa luokkaa  noiden kahden kanssa ja ensin luulin sen olevan  sateliitin   taikka lentokoneen.
Kohde  liikkui aivan vaakasuoraan , minusta katsottuna vasemmalta oikealle, siis kuuta kohden.Mitään ääntä ei kuulunut.
"Ahaa tuumasin.....siis  lentokone.......mutta eipäs ollut.
"Ahaa tuumasin ....sateliitti....mutta eipäs ollut.
Ensinnä  lentokone  ei ole koskaan  sillä tavalla kirkas , tähden tapaan, eikä sen nopeus ollut samaa kuin näkemäni (tunnistamaton esine)....ufo.  Toiseksi   ufo  "kuljetti" perässään hopeanväristä huntua, vähän kuten hitsausliekki , noin  30 kertaa pitempää kun itse  kohde.
Lentokoneen  jälki  on paljon pitempi. Useasti se pysyy  koneen  perässä koko taivaankaaren mitan ja häviää vasta minuuttien päästä .
Havaitsemani ufo oli näkyvissä noin  2-3  minuuttia ja sen jättämä kirkas valo sammui   yhtäkkiä. Kelloni näytti tasan 08,45.
Sateliitti liikkuu aina sillai kaarevalla  radalla ja sen synnyttämä "valo" himmenee hiljalleen. Koskaan en ole havainnut sateliittia joka liikkuu aivan vaakasuoraan , kuten viivoittimella vedettynä.
¤¤¤¤
Niin.....Maanantaina aamulla kello 08,30 olin jo hyvissä ajoin taas pihallamme.  Samat   planeetat olivat taas  näkyvissä...siis Jupiter ja Venus, ja kuu. Tiirailin taivaan näkymää kello 09,00 saakka, mutta  ufoa ei enää  näkynyt.
Tänä aamuna sama juttu. 08.30 kököttelin pihallamme....noin yhdeksään saakka .Jupiter ja Venus siellä kirkkaana välkkyivät....kuukin loisti , mutta ufoa  ei edelleenkään näkynyt
Jos sama "ufonäky"  olisi toistunut Maanantaina sekä tänään , niin sateliitti taikka lentokone se olisi ollut........
Siis......näinkö ufon....?


Ekku Mattila.