lauantai 12. joulukuuta 2015

Valkopukuinen enkeli ja Ekku Mattila.

12/12-2015.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Vaimoni osti tänään lidistä kymmenkunta   sokerista  possupullaa ja ne oli todella  hyviä.......ja antaakas olla...sen asian tiimoilta   tuli mieleeni vuosi  1959 .
Siis:
Olin siihen aikaan Härmäsen Siirin leipomossa  juoksupoikana ja työnkuvaani kuului raijata lähikaupppoihin pullaa/leippää sekä kaikkea muuta   ....
Noh....
Oli paria päivää Juhannus , kello  02,00 suunnilleen sillä  leipomotuotteet piti olla  kauppojen hyllyillä   ennen  niiden avaamista...Sen takia  piti olla yöllä töissä..
Koska tavaraa oli aika paljon niin ne nostelin maitokärryille. Sitten  kohti Laakson Paavon  kauppaa, joka on vieläkin samassa paikassa...paitsi liike on lopetettu jo aikaa sitten.
Meillä jokaisella siinä leipomossa piti olla valkoinen työasuste....akoilla hameet ja meillä uroilla valkoinen haalari + samanvärinen   pipo päässä...
Siirin leipomosta oli  matkaa siihen Laakson  liikkeeseen noin 400 metriä ja sitä kohden , ohittaen samalla yhden talon, joka oli ihan tien vieressa. Talossa   asusteli äitee sekä hänen tyttärensä jokka olivat uskovaisia molemmat.....Helluntalaisia.
Minä niitä maitokärryjä  kauppaa kohden työntelin ja pullat/muut   kaupan portaille nostelin ja sitten takaisin Siirin leipomoon.
Noh.....monta viikkoa se äitee/tytär  puhuivat syvää kunnioitusta  äänessään........."Me näimme yällä valakopukuusen Herran enkelin  kävelevän  tietä pitkin  ja se työnsi maitokärryä erellään".
Aamen.

Ekku Mattila.