keskiviikko 27. tammikuuta 2016

1988 ja autopuhelimeni joka ei "toiminut".

27/1-2016.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Putsasin äsken pölyt vanhasta  autopuhelimestani.....Jappaanilaasesta tottakait...."Haigpauvverista" meinaan....joka painoi  ainakin    kahdeksan kiloa akkuineen  kaikkineen....
Se oli  myöskin  olalla kannettava ja sillä oli tila auton  etupaneelissa.Piiitkää antenni magneetilla  sojotti auton katolla. Luuri samanlainen kuin  normaalissa  kotopuhelimessakin. Kierteisellä  mustalla johdolla.....
Hinta noin  13,000  markkaa....huh huh.
Sen siis ostin Seinäjoelta ja numeronkin edelleenkin muistan....=  049/163018.....joka on käytössä Seinäjoelle tutulla sukulaasella.....paitti 0400  alkuusella tietty.
Sitten   soittamaan isälleni Alahärmään  ja kun hän kuuli miten paljon  maksoin puhelimesta, jossa ei ole johtoja........hän sanoi  seuraavasti..
"Voihan heleveti.....mitä oot menny tekemään....ostit  puhelimen joka ei voi toimia...voihan elevetti...ja 13,000  maksoit.....kyllä oot  tonttu miäheksi.....sua on huijattu keles....voi..voi...voi"
Ja senverran mua harmitti että heti  hyppäsin autoon ja Alahärmää kohden...huur..huurr..huuur.
Huuuur....tunnin verran aikaa meni.....ja..
Kotitaloni pihalle josta soitin  "toimimattomalla" puhelimella   Isälleni.....tyyliin..
:
"Haloota hoo....onkos Väinö siellä....täällähän minä....soitan taas...jaa ettäkö millä...noh sillä uudella autopuhelimellani  tietty.....mites niin ei voi toimia..??...sillähän nykkin  soitan....juu-uu...niin soitan...oon tässä pihassa  just ny....heetkiineen vaan..."
Sanoin ja kävelin  tupaan kototalooni jossa isäni oli tuvas luuri korvassa...ja sanoin....
"Kuten huomaat....se toimii....ei ole mikään huijaus...täh  mites ei mukamas toimi..??...näethän ittekin....ja kuulet myös......"
Mutta ei vieläkään isäni uskonut ja siksi menin jokirantaan , joka on noin 150 metrin päässä ja sanoin isälleni että katso nyt.....menen tuonne jokirantaan ja kun soitan sulle, niin   vastaa ja itte huomaat ettei  puhelimeni tartte  johtoja...ja menin rantaan ja sieltä soitin isälleni...ring....riiing...riiinkg....ja hän vastasi ja  Väinön oli pakkko uskoa....
Autopuhelin toimii ilman johtoja.
Oli  isäni aika jääräpäinen mies....
Heh.

Ekku Mattila.