tiistai 19. tammikuuta 2016

200 rottaa Jalasjärvellä...

19/1-2016.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Tapasin Jalasjärvellä asuessani postissa  vanhahkon miehen , noin 70 kymmpisen ,joka sanoi...
:" Kysy mitä vaan Raamatusta...tos on kirja..kysy nyt "?  ja samalla hän ojensi minulle Raamatun ja sitä selailemaan ryhdyin.
Ihan summassa sivuja plarasin ja kysyin  että mitä lukee   siinä ja siinä kohdassa ja mies heti vastasi täysin oikein.
"Kysy lisää hän  pyysi ja niin tein.....Vaikka mistä kohtaa tahansa  kysyin niin aina tuli täysin oikea vastaus .Ainakin   10 minuuttia  kyselin  ja ihmettelin suuresti miehen hyvää muistia.... Kun olin postiasiani tehnyt  ja ulos menin , niin mies siellä odotteli.
"Tuletko kahville hän kysyi ja minä siihen suostuin.  Hän asui vuokratalostani  noin 500 metrin päässä, kaksikerroksinen pohjalaistyylinen hirsitalo ja  pihapiirissä  harmaa luttirakennus.
Ja kahvia juomaan sisälle taloon.
!!??!!
Tupa oli todella likainen sekä haju kamala. Selvästi näki ettei sitä oltu siivottu useampaan vuoteen,jos silloinkaan. Likaisia   astioita lojui siellä täällä .Satoja avattuja  säilykepurkkeja sikin sokin. Lehtikasoja   pitkälle toista metrisissä kasoissa  . Sotku oli tavaton.
Mutta....!!??!!.
Ensin luulin lattialla vilistäviä  elukoita  kisseiksi , mutta    erehdyin. Niitä oli kymmenittäin ja taas kymmenittäin......elukoita.....ja jokaisella oma nimi. "Tuo iso harmaa  on Sirkka...sanoi mies....se on pomo....tuossa menee  Lyyli...se on sellainen lumpukka.....tämä taas on Oskari...tuo  Kuusinen Ville....meinaan se kommari aikonaan....Otto  etunimeltään....tämä joka tulee syliin ...se on   Toini...Toiniiiii.....äläs mee...saatte ruokaa ".....ja niin  alkoi elukkojen ruokinta...
Rottien.
Tuvassa   vilisteli   kymmeniä  rottia......miehen mukaan ainakin 200  jossei ylittekin....!!
Minulta meinas oksennus päästä mutta sain sen estettyä. Rottien päästämä vikinä oli aikamoista.Siihen  kun  lisää niiden kintuista tuleva rapina  ja   lisäksi väpättävät viikset....ei hyvä........ei hyvä.
¤¤¤

Jospa jatkan jälleen uudella sivulla....

Ekku Mattila.