tiistai 19. tammikuuta 2016

800000 markkaa......metsään katosi.

19/1-2016.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Jatkuu...:.........

Niin  kului 25 vuotta.
Veljesten mykkäkoulu jatkui samaan tahtiin , omissa oloissaan olivat , elivät kuut ja vuodet  kuluivat.....saman katon alla kuitenkin.
Sanaakaan vaihtamatta.
Kunnes:::
Toinen veli (sanotaan häntä vaikka Aarneksi)  meni lääkäriin  vaivojansa valittamaan. Tarkemmissa tutkimuksissa  löytyi vatsasyöpä ,  jo pitkälle edennyt , eikä lääkäri liiemmälti toivoa antanut.....
Muutama kuukausi elinaikaa sanoivat.....hyvässä lykyssä. Mitään  ei voida enää tehdä.
Mutta Aarnepa teki.
Otti punaisen  polkupyöränsä  ja pyöräili paikkakunnan pankkiin. "Otan kaikki pois tililtäni"  sanoi hän ja seuraavana päivänä hänelle rahat luovutettiin......800000 vanhaa markkaa  ja setelit  pyörän  tarakalla takaisin kotiinsa, muovipussissa rapisivat.
Myöhemmin illemmalla, kevät kun oli , naapurit   näkivät Aarnen  ajelevan polkupyörällään  kohden metsää , ehkäpä  omaa palstaansa katselemaan he tuumasivat. Lapio  tarakalla keikkuen, mukana muovipussukka evästäkö kenties.
Ja takaisin  tuli parin tunnin päästä.
Seuraavana päivänäAarnen veli (sanotaan häntä vaikka  Heikiksi)  koki yllätyksen.
Aarne hänen tupaansa kolisteli , jalkansa mattoon pyyhkäisi ja sitten sanoi :
"Minä kuolen pian....muutama kuu, ehkä viikko pari....mutta minusta et kuule perkeles  tippaakaan hyödy....pankkitilini on tyhjä....rahat hain ja ne metsään hautasin....piiloon...piiloon...rahojani et kuule saa......et saa........hyvästi".
¤¤¤¤¤
Niin meni  kuukauden verran. Aarnella tuli sisäinen verensyöksy ja  sairaalaan. Samana iltana hän otti ja kuoli......yhtä köyhänä kuin syntyessään......kuin rahoja ei koskaan olisi ollutkaan.....800000  markkaa.......metsään mätäni.....kenties muurahaiset ne  tuhosi......sellustahan ne.....setelirahat...............

Ekku Mattila.