perjantai 29. tammikuuta 2016

Espoon Dipoli 1985...mammuttinäyttely/CCCP:een agentit.

29/1-2016.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Teeveessä näytettiin  mammuttinäyttelystä ja heti tuli mieleeni Espoon Dipolissa ollut samanlainen näyttely......ja vuosi oli 1985.
Ja minä sinne Milla vaimoni  kanssa...juuh.
Siinä näyttelyssä  oli ne elukat ns aitoja  rumihia , muumioituneita tottakait ja ihan eri näköisiä kun  "valesmammutit"  tänäpäivänä.
Koska sen näyttelyn järjesti ,sekä mammutit omisti senaikainen CCCP   elikkä Nuevostoliitto , niin ne  "järjestysmieshoito"  oli huippuluokkaa. Heitä palloili melkein sanoisin...enemmän kuin   itse näyttelyvieraita , kymmeniä  ja  taas kymmeniä. Jännä yksityiskohta heissä oli kantamansa sateenvarjot. Jokaisella oli sellainen kapine (ase)  kädessään..siis sisällä valtavassa hallissa ja vaikka ulkona  oli kirkas keväinen Huhtikuu.
Heh.
Kylläpä tarkasti seurasivat meitä katseellaan ja kun tein yhden kivan  tempun....hain keskenkaiken autostani kans sateenvarjon  ja  sitä kantelin sillai mukamas varovasti..ettei ase laukea ennenaikojaan......!!..Voi poijaat kun  saimme vahteja ympärillemme !
Ainakin 3-5 CCCP- läistä meitä seuraili,,,aivan lähellämme , noin  5 metrin päässä. Katseensa tiukasti kantamaani sateenvarjoa kohden......ja heitin silmänsä hehkuivat kuin jäätyneet lasinpalat.
Siis ammattitappajia näköjään olivat.
Mutta odottakaapas seuraavaa....:
Ulko-oven edessä oli korokkeella sellainen  isohko kirjanen....jonka edessä telineellä muutama kynä...ja Suomeksi  teksti....
"Mitä mieltä olitte mammuttinäyttelystä?"..ja koska olen aina ollut sellainen kurillinen , niin kirjoitin....: "Muuten ihan kiva, mutta liikaa KGP :een agentteja.."....ja vaimoni kanssa ulos pihalle autoamme kohden ,joka oli noin 100 metrin päässä itse hallista.
Klik....klik....klik..suur..suur..klik ..klik..suur..suur..klik...kuului kameroista, sekä muista vekottimista ja niitä hoiteli 3-4 CCCP:läistä miestä. Sillä koko sen ajan mikä kului autoomme mennäksemme meitä kuvattiin  todella hartaasti. Nähtävästi  sen  "vieraskirjan"  yläpuolella oli kamera joka kuvasi mitä  vieraat  kirjoittivat kirjaan....ja...
Sitten  kyttäämään pihalle minua sekä vaimoani......ja ottamaan Suomalaisista "agenteista" valokuvia vastaisen varalle.
Heh  ja köh.

Ekku Mattila.