lauantai 23. tammikuuta 2016

Hyypän mökkini ja umpisuolen leikkaus...

23/1-2016.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Jos  lähdette autollanne ajamaan Hämeshavusen  matkailu/ruokakeskuksen   kohdalta  hiekkatietä  kohden Kauhajärveä ja  katsotte  trippimittarianne tasan 11 km 111 metriä.....
..niin  olette harmaan mökkini kohdalla.
Se on vasemmalla puolella , noin 40 metriä tiestä , 6x 4 metriä ja sen vieressä  on romahtaneen saunan rauniot.
"Tupa" on ruma , mutta jollakin lailla samalla nätti.
Sen ympärillä oli vielä kuutisen vuotta sitten sankkaa  metsää. mutta kun ne kaadettiin , niin oma tupani kököttää komiasti näkyvillä......juu.
Noh..antakaas olla......1993 tapasin      Ylihärmässä asuvan Seppo Rajamäen , joka sitä  mökkiä mulle kauppasi ja  summan mutikassa sen ostin.Samana   päivänä tehtiin  kauppa/ym kirjat notaarilla ja olee...."kartano " tuli mulle.
Siinä asusteli aikoinaan   yksinäinen ,puoliksi erakko mies, (sanotaan häntä vaikka Taunoksi ) Suunnilleen 25 vuotta. Hän ei tykännyt kun kerran vuodessa  siellä tuvalla kävi nokikolari savupiipun kimpussa ja sen takia koko muurin/savupiipun purki......"ei enää tartte tulla tänne kuukoilemaan"......eikä enää nokikolari tullut......ei.
Taunolla oli pieni eläke...vain muutaman satasen  kuussa.  Kaupasta haki punaisen maidon , leippää, suolaa sekä sokeria harvakseltaan. Ympärillä olevasta mettästä  noukki marjat/sienet . Välillä  tutulta hirvenlihaa ja hyvin pärjäili.
Aina eläkepäivänä pankista haki rahat ja  silleen..
Muttaa......yksi  päivä Taunolla alkoi kovat vattakivut ja kun ne eivät  loppuneet, niin lääkäriin ja kas kas...Seinäjoelle   tulehtunutta  umpisuoltaan leikkaamaan...nukutukseen...mutta voi...voi....!!
Ei enää herännytkään nukutuksesta.
Kuoli pois.


Jatkuu....

Ekku Mattila.