perjantai 15. tammikuuta 2016

Imukuppisynnytys 6/11-1970...iiirgk !!!!..

15/1.2016.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Aleksis   Kivenkadulla  1970   pienessä yksiössä oli nainen maha  paksuna.
Laskettuun aikaan oli   kolmisen kuukautta , kun luin hesarista ilmoituksen jossa haetaan isiä ns  synnytysvalmennukseen ja siispä soittamaan heille.
Siihen aikaan ei isät päässeet ollenkaan synnytykseen mukaan , ei millään ja  sentakia  järjestettiin isille  synnytysvalmennus .
Olin ekaryhmässä ja meitä oli noin 30...vaan.
Kallion virastotalossa   oli suurehko huone    ja sinne että lahkeet heilahtel.....kätilöä  kuuntelemaan joka ensin puhui sen illan... pari tuntia...toisenkin illan  kans pari tuntia ja sitten kolmantena päästiin katsomaan itte asiaa....eli vauvan tuloa maailmaan.
Huonolaatuinen  kuva oli mustavalkoinen....siis ettei verta näkyisi..heh.. sivulta sillai kuvattu ja itse vauvelin putkahtaminen  kyllä näytettiin...ja vieressäni  ollut  isäkolleega  pyörtyi että tuolit kolaji........
Kolin..kolin..kolin...koooliiink..  Ja ohjattin pois.....kaatuilemasta.
Oli sen naama vitivalkoonen.
Nooh.....tuli   Lokakuun loppupuoli   ja kämppäkaverini vatta pullotti jumalattomasti. Siinä muutaman päivän ihmeteltiin....neuvolaankin soitettiin ja sanoivat ettei ole kiirusta vielä...olkaa ihan rauhassa.....Kun aikaa kului  viikko lisää..niin taas soittoja neuvolaan ja  uudelleen sanoivat ettei ole kiirusta vielä.....mutta kun laskettu aika oli ja meni kaksi viikkoa sitten , niin soitin kovemmalla äänellä neuvolaan ja tunnin päästä taksilla Kätilöopistolle että huraji.
Voihan poijaaat  !!!
Koska vauva oli kaksi viikkoa  yliaikainen se oli  jättilääneen. Ns  normaali synnytys   ei olisi onnistunut ja eiku  paikalle imukuppikone ja se  surisemaan.... vauvelin päähän  imukuppi ja syt..syt..syt..syt...puuf..puuf..syt..syt.puuf..puuuf.
Voi herran pieksut sitä  kiljuntaa...!!......senhän arvaa kun väkisin vedetään ..sanonko mistä ?...yli nelikiloosta vauvelia maailmaan....sen kiljunnan  päästi  nainen.....synnyttäjä   meinaan....ja minäpoika siinä vieressä  mukamas "eihän tämä missään tunnu"  ilme naamallani.
Kaikkiaan synnytys  kesti  28 tuntia......ja se loppupuoli...imukuppijuttu noin  30 minuuttia.
Tyttö tuli sanoi kätilö.....onnea isälle.....vauvan pituus  57 senttiä..paino  3,9 kiloa .
Tjaahas.....
Tämän 6/11-1970  jälkeen olen ollut   viidessä synnytyksessä  mukana ja   11 lasta mualimaan järjestänyt.
Joten...??...¤


Ekku Mattila.

Ainiin...tytön nimi: Tahiti Kaarina.....juu.