torstai 14. tammikuuta 2016

"Ketku..meinaatkos rahani varastaa "....

14/1-2016.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.Sain vuonna 1969  vakiossa päävoiton (josta olen monta kertaa kirjoittanutkin)  14,750 markkaa  ja sen summan olin juuri hetki sitten Kopista  hakenut ,,siis kansallisosakepankki KOP....sekä menossa asematunnelin/marmoripalatsin   tunnelin kautta  "makkaratalolle"  teeveetä ostamaan.
Grundik  se piti olla.
Siitä tunnelista, vaikka se oli katutasolla  pääsi myöskin  Stokmannille ja   koska se oli  sellainen puolilämmin tila , niin aina siinä joku kerjäläinen oleskeli. Osa seisoi hattu kädessään, osa  pysäytteli ihmisä ja  joskus  siinä istui puolijalkainen invaliidi soittaen huuliharppuaan.
Kuten silläkin hetkellä....
Hänellä oli harmaa hattu vieressään ja sinne   kolikko näköjään välillä kilahti.
Nooh......koska  mulla oli setelirahaa , niin  tuumasin että jospa  nyt annan kerrankin enemmän kun sen markan/kaksi.
Kävelin soittajan eteen ja koska siinä tunnelissa kävi  viima, niin laitoin koko käteni  sen hatun sisälle ettei tuuli rahaa vie....ja rahan sinne työntämään....
"Saatanan ketku...kuulin soittajan sanovan.....meinaatkos rahani varastaa ketele ...?"   ja  tämä voimalla ranteestani kaksin käsin kiinnipitämään.......
Tilanne oli aikalailla hankala ja  selitin että satasen annan sinulle ja sen takia laitoin sen suoraan hattuusi ettei tuuli   sitä  vie..........ja jopa kerjääjäkin asian ymmärsi.
 Kuulin  kun hän  sanoi...kiitoos..kiitoos..kiitooos....olet kuule enkeli...kiitoos.....ja kävelin matkoihini......
Satasen köyhempänä.Ekku Mattila.