sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Lerpan kivääri ei lauennut 1987.

10/1-2016.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Jalasjärvellä asuessani , 1987  14/6 , yöllä kello 01.30  ovikelloni soi.
Unenpöppöräisenä menin oven  avaamaan  ja katsoin suoraan kiväärin piippuun...
Ase on vanha venäläänen kivääri malli 1922......762 x 39.
Rappusilla  seisoi tummahko Vaasalainen Henry  Stenrooth (Lerppa) , linnasta lomilla ja vaakaana tarkoituksenaan tappaa minut.
Hänen  morsmaikkunsa oli käynyt luonani  asiakkaana muutamaa viikkoa ennemmin ja tottakait lerpalle alkoi tulla mustankipeitä ajatuksia päähänsä.....juu.
"Mä tapan sut...hän kähisi....nyt kaapoo kuolee "  ja kuulin selvän naksauksen.....
Naks.
Naapuri  oli  soittanut poliisit paikalle . Lerppa maijan takaloosiin, putkaan että  ovi jymähti ja sitten alkoi tutkinta.
Poliisien tutkimuksissa  kivääri toimi joka kerta. Siinä oli  lippaassa  4 patruunaa ja ne pamahti heti niitä testatessa ,sekä piipussa olevakin.......jonka nallissa oli selvä nallipiikin painauma. Poliisit arvelivat että silloin laukaushetkellä  = "mä tapan sut.....nyt kaapoo kuolee "....Lerppa veti liipaisimesta....mutta  nallipiikki ei iskenytkään tarpeeksi voimakkaasti ja sen takia  patruuna ei  toiminut.
Ehkä lerppa  oli vetänyt patruunan   panospesään....kenties tuntia aikaisemmin jo  ja iskurin jousi tavallaan kuoleutui hetkellisesti  ollessaan viritettynä liian pitkään.
Poliisien  suorittaessa  myöhemmin  koeammuntaa ko. aseella  se toimi joka kerta, koska jousi oli vain hetken viritysasennossa.
Ainiin.....Henry Stenroos (R.I.P.) sai  rikoksestaan linnaa  ,3,4 vuotta , johon sisältyi  taponyritys , törkeä kotirauhan häirintä sekä ampuma-aserikos.
Kummalliseksi asian tekee lerpan  suvun miesten  "kuoleentumiset". 8:sta   veljeksestä  on mennyt manan majoille jo   6.  Yksi kuoli autokolarissa saamiinsa vammoihin ja 5  menehtyivät erilaisiin syöpäsairauksiin.
(Dum vitant stulti vitia in contraria currunt....)
Näin.

Ekku Mattila.