perjantai 15. tammikuuta 2016

Mikkeli vuonna 1973 ja uffomiehet.

15/1-2016.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Matkailin vuonna 1973 Mikkelissä  motoroiskapyörällä  ja  telttailin Rauhanniemen leiriuntäalueelle....
Paikka oli vastapäätä ns kirkonvarkauksen siltaa (saanut nimensä kun 1809  venälääset tykkäsivät niin paljon kirkon  kellosta ,että varastivat sen ja  aikovat viedä sen omaan maahansa.....mutta sen ollessa veneen kyydissä se kaatui..meinaan vene  ja kello  lumpsahti veteen ja sinne jäi.....)
Juu.
Nooh..istuskelin  järveen johtavan venelaiturin  vieressä , kiikari silmilläni ,koska seurailin   silkkiuikkuja.........niillä oli kevättä rinnas.....Toukokuu  kun oli  ja  25 päivä...
Paikalla ei ollut muita kun mä. Laiturissa    nolla venettä.....paikka oli autio ja tyhjä.
Oli.
Kesken kiikarointini huomasin ns sivusilmälläni  liikettä  vasemmalta puoleltani , siis laiturin paikkeilta  ja siihen suuntaan katseeni siirrin.....ja mitä häh???
Laituria, joka oli noin  20 metrinen , käveli minua kohti kaksi.....miestä, taikka niin luulin,sillä heidän pukeutumisensa  oli..etten sanoisi naismaista. Jonkinlaiset hopeaan vivahtavat kokohaalarit , rinnan paikkeilla sellainen kolmio  jonka kärki osoitti alaspäin napaa kohden ja heitin  kellertävät hiuksensa  ulottuivat   hartioille saakka. Kasvot  mielestäni hymysuin  , reippaan oloiset sekä etten sanoisi  huumorilla höystettyinä.
He liikkuivat.....hmm...kuin liukumalla minua kohti. Mitään askeleitten ääntä ei kuulunut  ja ohittivat minut  kuin varjot. Sen muistan edelleenkin selvästi miten   molemmat  nyökkäilivät minulle , tyyliin..."okeiii....teet hyvää työtä..jatka vaan samaa rataa ".....ja kun hetken päästä käännyin taakseni katsomaan...he olivat hävinneet.
Puuuuf.
Oliko syynä ne 2000 rauhanmerkkiä laukussani ,joita  olin jo levittänyt eri paikkoihin ?? Ne olivat noin 15  senttisiä kooltaan. pyöreitä  ja niissä oli ns tarraliima takana.
Tarkennus.....viinan olin lopettanut  jo vuonna 1969....tupakin samoin ,enkä  koskaan  ollut  hippisavuja  henkeeni vedellyt.
Kysymys:
Ketä he oli ?
Mistä ne tuli ?
Minne ne meni?

Ekku Mattila.