sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Outo talo ja outo Jappaanilaaneeen..

10/1-2016.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Tämän saman  kertomuksen olen kirjoittanut blogiini noin 4 vuotta sitten ja koska se on aika pitkä, niin keskityn mielestäni olennaisempaan...
Siis:
1973    Toukokuussa 21 päivä olin lähtennyt ajamaan moottoripyörällä   Lahdesta kohti Mikkeliä.
Asteita oli nollan tienoilla , satoi räntää ja minulla liian vähäiset vaatteet ylläni.  Palelin että  tärisin ja kun vastaani tuli harmaa  hirsinen mökki, niin sinne ajattelin  päästä lämmittelemän.
Tuvassa oli  takka ns päällä , kotoinen lämpö suorastaan tulvahti vastaani ja vastaanotto kummallinen....meinaan. Tuvassa asui vanhahko pariskunta  ,noin  75 kenties molemmat ja nainen jalkojani lämmittämään  pesuvadilla, jossa oli kuumaa vettä....valmiina..meinaan.?
Läpimärkä nahkatakki  takan eteen kuivaamaan samoin kenkäni/sukkani, mutta nahkahanskani unohdin eteisen puiselle pöydälle.
Kello näytti siinä vaiheessa olevan jotakin  10,00 paikkeilla.
Mummu kertoili, sekä  samalla koetti udella  omaa elämääni ,mutta enpä tarkempia vastauksia antanut. Olin  näet  noin kahta kuukautta ennen saanut/ottanut avioeron ja tuumasin ettei se asia kenellekään kuulu.
Mummu sanoi:
"Tunsin aikaa sitten ihan  sinun näköisesi   nuorukaisen. Hän  oli  eronnut vaimostaan  ja lähtenyt moottoripyörällä kiertämään  ympäri Suomea........hän meni takaisin töihin  myöhemmin syksyllä ja sai  apulaisekseen   miehen, joka  hyppäsi kadulle yhdeksännestä kerroksesta Helsingissä "......
Kuuntelin  peittäen hämmästykseni sillä mummu  tuntui kertovan juuri omasta elämästäni....ja niin aika kului....."hiljalleen".....sillä  katsoessani seinällä olevaa kello se näytti kohta 18,00..!!
Häh...??...ajattelin....miten ihmeessä  aikaa on mennyt melkein 8 tuntia...??..tuntuu että vain hetken olen ollut jalat kuumassa vesivadissa...??......ja iltakin oli pikkuhiljaa hämärtymässä....
"Kiitoksia vaan hyvin paljon.....sanoin....nyt minun pitää jatkaa  Mikkeliä kohden..kiitoksia paljon"..
ja puin päälleni kuivan nahkatakin....kuivat sukat /kengät ja eteiseen jossa huomasin  läpimärät nahkakintaani.....
"Otahan tästä  kuivat sormikkaat..sanoi  mummu....ne olen itse kutonut.....".....ja niin teinkin.Laitoin ne märkien nahkasormikkaitteni  alle  ja  tietä pitkin moottoripyörällä kohden Mikkeliä  ...jonne saavuin aika pian....suoraan leirintäalueen majapaikkaan...jossa oli jo yksi "vinosilmäinen"...Japanilaisen näköinen mies .
Ennen maatamenoani laitoin nahkatakkini..kenkäni...sukkani...nahkasormikkaani...sekä mummun antamat kudotut villasormikkaat patterin päälle  ja unta kaaliin..
ZZZZZzzzzzzZZZZZZzzzzz.....
Heräsin noin 22,00 paikkeilla ja se jappaanilaasen näköinen mies oli hävinnyt siitä huoneesta.  Ajattelin että hän jatkoi matkaa sinne minne oli menossa mutta sitten hämmästyin aika tavalla.
Lämpöpatterin päällä olevat vaatteeni/nahkatakki/kenkäni/nahkasormikkaani olivat edelleenkin tallella , mutta ne mummun kutomat  villasormikkaat puuttuivat.  Ne oli poissa.
Kiroisin itsekseni että olipa  kumma jappaanilaaaneen.....varasti kaikkein arvottomimmat....villasormikkaat.....höpsö   mikä höpsö..
¤¤¤
Jospa jatkan hiukan seuraavalle sivulle...
Heetkiineen...
Ekku Mattila.