keskiviikko 13. tammikuuta 2016

Panelit ja lommo autossani...

13/1-2016.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.Kävin Hessa asuessani Lauttasaarella olevassa lauta/levyliikkeessä ostamassa  panelia.
Vuosi oli noin 1968.
Jätin autoni , jossa oli   peräkärryt liikkeen ulkopuolelle ja  eikun sisälle isoon halliin.
Hetken  paneleita katseltuani huomasin miten olin jättänyt  muistilappusen , jossa oli mitat sekä muut tärkeät  seikat, autooni ja sitä sitten hakemaan.
Mutta...mitä häh???
Autooni oli sillävälillä ilmestynyt suuri lommo  etuoveen , aika   ruma vielä ja samassa huomasin syyllisen siihen tapahtumaan.Levyliikkeen  oma pakettiauto   oli lommon tehnyt ja kun siitä menin huomauttamaan sain kuulla vain haukut....tyyliin....."oma vikasi....jätit autosi liian lähelle hallin ovea.....oma vikasi....et mahda mitään.".......
Juu.
Nooh.....minä miettimään että mitäs nyt teen..............ja ajatuksista tekoihin...
Hmmmmmm???
Nimittäin......levyliikkeessä myytiin mm keittiön pöytäkannen  ns ikilevyjä, sellaisia valkoisia  ja jo siihen aikaan olivat tavattoman kalliita. Sellaisen levyn mitta oli   suurinpiirtein 3X 2 metriä ja painoivat enemmän kuin syntisäkki.
"Päivää sanoin myyjälle.....paappas leikkaamaan tuosta levystä  ensin reunasta sellainen  40 senttinen soiro.....sitten oikeasta yläkulmasta  viistoon alas siten ,että toinen pää on 60 senttinen ja toinen metrin.....sekä lopuista  kymmensenttiset  suikaleet.....kiitoksia".
Ja  niin myyjä nosti raskaan levyn  nostimella leikkauspöydälle....suur...suur..suuur..suuuur...suuuuur..suuuuuur....mittasi  tarkasti  miten olin sanonut  ja pukkasi käteeni laskun.....sanoen..."Maksu 2000  markkaa tuonne konttoriin ,kuitti tänne ja sitten  levyt kyytiin kiiiiitoooooos"..
Tottakait niin "tein"...heh heh....koska se konttori oli sen hallin toisessa päässä ,aivan uloskäynnin vieressä....ja sen vieressä  oli mun lommoinen autoni.......kääppäilin konttorin ohitse , suoraan autooni  ja kaasuttelin tieheni.
Ainiin....se lommon oikaisu  maksoi vaan  satasen verran  ja  panelit  hain Tattarisuolla olevasta lautatarhasta ....................siis kyl lopultakin "mahdoinkin mitään."
Terveiset Veikko Parkkiselle.

Ekku Mattila.