keskiviikko 27. tammikuuta 2016

Päntäneläinen Taija Pinta-Halkola ja edunvalvoja....

27/1-2016.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


"Hiukan"  edunvalvojasta.....


Olipa kerran vanha iäkäs   mummu.....(sanotaan häntä vaikka Martaksi).90 vuotta täyttää tänävuonna.....ja hänellä on   2   tytärtä.
Elänyt leskenä   vuodesta  1987.
Muuten on hän pirteä ikäisekseen. Kuulo kyllä huono.
Ja juuri sentakia pahassa pinteessä nyt.
Ei    Martalla  kovinkaan paljon maallista omaisuuta olem , Mel- Eläke + Kelasta ...yhteensä noin  850  Euroa käteen  , maat/metsät/talo  meni perunkirjoituksessa  ja siitä suurin osa Päntäneläiselle (on Martan tytär) Taija  Pinta-Halkolalle.Hänkin on leskenä ollut 2005 saakka, muutama mukula, kissi ja koira.Nekin nyk.sulhasen talossa. Jossa Taija   myöskin asustelee.
Sillai    siivellä voisi sanoa...ja sanonkin. Siivellä elelee.
Nooh.
Taija on tyhmä sekä ahne  ja se on paha asia. Hän pari  vireille  edunvalvojan , oman Äitinsä  Marttaan kohdistuvaksi , ahneuttaan ,sillä hän haluaa äitinsä  eläkerahat  omaan käyttöönsä. Taija ei piittaa lainkaan siitä että hänen  nuorin siskonsa  (sanotaan häntä vaikka  Kertuksi)  on  ollut 6 vuotta Martan omaishoitaja 24/7 vuodessa. Joka hetki.Päivin öin.
Joulukuussa Taijan halu  edunvalvojasta  meni läpi, vaikka  suullinen käsittely on 2/2-2016 Seinäjoella...siis vajaan viikon päästä
¤¤¤¤
Martalla on huono kuulo. Hänen olleessaan   terveyskeskuksen intervallihoidossa  kuukausi sitten hänen luokseen tuli   joku lakimies, joka esitteli   vanhukselle  kysymyksiä ja koska Martta ei niistä selvää saanut, laittoi ns puollon vanhukselle edunvalvoja  saatavaksi. "Martta  ei  pysty/osaa käsittelemaan omia raha-asioitaan"......niin   lakimies kirjoitti.
Martta  ei kuullut kysymyksiä......ei kuullut.
¤¤¤
Siis....Marttaa hoitaa  edelleenkin hänen nuorin tyttärensä Kerttu ja saa siitä omaishoitajan palkan noin  600 Euroa kuukaudessa.  Kerttu  hoitaa äitinsä  apteekki/lääke/asiat  24 tuntia vuorokaudessa.
Hoivaa/pesee sairaanhoitajan tapaan, mutta Martan eläkkeet menevät edunvalvojalle. Kun Martta   6 vuotta sitten tuli hoidettavaksi taloon..syytingille ennen sanottiin....vanhus painotti että   kaiken rahan minkä hän saa pitää käyttää yhteiseen pesään.....joka pennin.....niin hän sanoi.
Nyt kaiken hyödyn  saa Päntäneellä asuva Taija  Pinta-halkola . Martan vanhin tytär. !!??!!
Todella "hieno"  ihminen toi Taija.

Ekku Mattila.