perjantai 29. tammikuuta 2016

Räjäytin märänneen sianruhon Jalasjärven kaatopaikalla 1986.

29/1-2016.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


PUUMSH...

Kuului  1986 Jalasjärveläiseltä  kaatopaikalta,,kesäillalla.....noin kello  21,00.
Olin sinne mennyt   "aarteita" etsimään. Siihen ´Wanhaan hyvään aikaan kaatopaikoille sai vielä mennä , tänään se enää onnistu millään.  Ei.
Nooh.....siellä oli jo pari vanhaa tuttujani ja kuulumisia vaihtamaan......tyyliin..
"Kas tere  tere...mitäs Ekku ja minä siihen ettei  tämän kummempaa...mitäs ittellenne...löytäneet jotakin oottteko....aijaa.....ahah....siis mitää??....jaa  muutama tynypötkökö....koko laatikollinen...ahah...antakaas kun katson.......jesus....täällähän on kaikki tarvittava...meinaan on aikatulilankaa.....nalleja siihen....tynämiittiäkin kilon/toista....kas..kas....hmmm.???!!" Löytyykä tulitikkujakin.....jaha....jaahas..."
¤¤¤¤¤¤
Ja koska  kävin laturinkoulun Lapualla noin vuonna 1964 ja siis tiedän jotakin pum..pum aineista...niin sanoista tekoihin....Siellä kaatopaikalla  kökötti vanha kakskerroksinen jääkaappi...hhmmmm...noin puoli kiloa tynyä valmiiksi...nallineen...kaikkineen..lanka palamaan...tynyt kaappiin ja ovi kiinni.....ja me  suajaan tarpeeksi kauas...
Kopiti..kopoti..me juostiin....plääh..plääh...
Koska lankaa oli metrin verran se paloi tasan 2 minuuttia  ja sitten....PUUUUUUUMMM...!
Jyrähdys oli jumalatoon sen sanon...Ja  kolleja nauratti....muttei hetken päästä enää....
Silläääää...:
Kaatopaikalla  kökötti  suuren emakkosian raato.Kaasuista pullistunut kuin virtahepo..sen jalakkin  töjötti eri suuntiin.... Soli ainakin  200 kiloinen  ja todella haisi...sen ympärillä pörräsi jotakin satatuhattayhdensansataaneljäkymmentäseittemän  paskakärpäästä...ja koska siinä ei ollut muuta reikää.....niin...ei ollut...kun perserööri....ja sinne tuuppasin tynykasan...juu.
Jossa paloi tulilanka.....ja noin   50 metrin päähän  odottamaan.......
Shhhhhhhhhhh..shssssssa...lanka sihisi ja sitten !!!!!!!... Koettakaapas pankaa arvaamaan....miten pitkälle lentelee mädänneet sianruhon palaset, kun sen persröörissä räjähtää kilon verran  tynyä.........?????....PUUUUUUUUUUUMMMMS!!!!!!
Heheheh.....kaverilla ..joka oli kotoosin Kurikasta...voin sanonko nimenkin...??  Stenroosin Reijo oli uusi nahkatakki ja se meni pilalle kerralla. Ja niitä paskakärpäästen määrää  !!!....ny niitä oli lennossa ainakin  milioonakakssataatuhattakolmesataakuusi....ja pakoon jouduimme pinkomaan.
Ohoh....toivottavasti tätä tunnustustani ei  vilanomaaset luje.....taikka vaikka lukeekin , niin eikös  sianräjäytys olekin jo vanhentunut ??
Häh?

Ekku Mattila.