torstai 14. tammikuuta 2016

Satanen meni ja satanen tuli.......

14/1-2016.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Hesassa noin vuonna 1968 menin karatekurssille  ,Lauantaina ja niitä pidettiin Kallion  koulussa suuressa voimistelusalissa.
Niinkuin ennenkin  jätin "siviilivaatteni"  pukuhuoneen   narikkaan , valkoinen  puku päälle ja tatamille "senseirii..otakaatainiirei...kiriits....ja siinä kului tunnin toista.
Suihkun kautta  vaatteiden vaihtoon ja  nahkatakkia päälle vetämään....kun huomasin sen sivutaskun olevan auki...ja siellä   piti olla sata markkaa.....
Mutta kun ei.
Se oli vohkittu ja voi että mua sapetti........mennyt mikä mennyt tuumasin ja hammasta kiristellen kotia kohti. Asuntoni lähellä sijaitsi ns  Kulttuuritalo jossa pidettiin joka Lauantai  tansseja ja  siis sinne tangoa tanssimaan. Ennen saliin menemistä tottakait hiukset   ojennukseen ja siihen oli varattu pieni huone jossa oli seinällä iso peili. Siinä tukkaani sukiessani viereeni tuli 3-4 ..ennen sanoisi nahkatakkikollia ja heitä selvästi kiusasi  minun piiitkä tukkani , sillä heillä oli  sentin/toista pitkät  hiukset...
Myös koettivat naamaansa väännellen minua hermostumaan, mutta en ollut tappelupäällä . Ja kollit lähtivät  etenemään ovea kohden ja minä siinä heitin perässä , noin  2 metrin päässä. Takimmainen  heistä oli  vetämässä kampaansa housunsa takataskusta kun huomasin että kamman mukana luiskahti seteliraha, joka putosi lattiaa kohden.....ja minäpoika sen salamana ilmasta käteeni  nappasin.
Raha oli 100 markkanen.......
Juuri sama summa , jonka muutamaa tuntia aikaisemmin joku hyväkäs oli nahkatakkini sivutaskusta vohkinut.... Jos  kollit eivät olisi käyttäytyneet sillai ittumaisesti.....niin...ehkäpä  olisin sen satasen pudottajalle ojentanut......mutta..........kärsikööt nahoissaan...taikka lompakoissaan.
Heh..


Ekku Mattila.