torstai 28. tammikuuta 2016

Taija Pinta-Halkola /edunvalvoja/ 90 vuotias Marttamummu.

28/1-2016.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Naputtelin eilen...siitä 90 vuotiaasta Martasta...mummusta , jonka on väkisin  laittanut edunvalvontaan  Kauhajoella asuva  Taija Pinta-Halkola.
Taija on noin  kuuskymppinen leskinainen , vailla kunnollista kiinnepohjaa elämässään ja  tavattoman  kateellinen sisarestaan  Kertusta.  Puhuu myös omiaan , levittelee  olettamuuksiaan ja on omasta mielestään aina oikeassa.
Taija on siis  sisarkades.
Kauhajoen  osaston intervallipuolella hän  onnistui  sotkemaan Äitinsä Martan asiat perinpohjin ja saamaan  paikassa työskentelevät ihmiset taakseen.  Kiikutti Martan eteen paperin ja toisenkin. Puhui että kyllä Martan paras paikka olisi  ympärivuorokautisessa hoidossa ,eikä missään tapauksessa Kertun omaishoidossa.   Koska  Martta on huonokuuloinen  ,eikä  tiennyt/tajunnut papereista mitään , niin muutaman niistä allekirjoittikin.
Osaston  hoitajat ihmettelivät sillä Martta soitteli hädissään  kotiinsa ja sanoi haluavansa heti kotiin...ja niin sitten tapahtuikin. Taija levitteli osastolla juorujaan...mm..ettei Martta halua missään tapauksesa palata enää  kotihoitoon..sillä hän pelkää olla siellä. Kukaan ei asiasta sen tarkemmin kyselleet. Marttta  on vuoden verran  nähnyt "kummituksia" ..ja kuolleita  ,sekä myös entisen miehensä hahmonkin. Kirkkaita valo-olentojakin hän on nähnyt ..luullut niitä enkeleiksi ja muutaman kerran on halunnut  että ne pitäisi jollain tavalla "manata" pois.
Ja antakaas olla.....
Vanhusten huolto...(huh).....sekä Taija Pinta-Halkola aloittivat kovan  väännön ettei Martta ole  missään tapauksessa  kykenevä hoitamaan raha-asioitaan ja tuloksena on että hänellä on nyt määrätty edunvalvoja.  OOOOOOOooooeeeksi   2/2 on Seinäjoella asiasta käytävä  keskustelu jossa edunvalvonnasta kuulemma päätetään. Toivottavasti  Martta sekä hänen virallinen omaishoitaja  Kerttu ovat hankkineet paikalle asianajajan...
Vanhaa ihmistä, jolla on huono kuulo, ei noin vain ohiteta.Martta  on täysin kykenevä  hoitamaan omia raha/sekä muitakin asioitaan. ON vain muistettava vaihtaa hänen kuulolaitteensa patterit  uusiin ja kaikki menee hyvin.
Nyt Martta on kieltänyt  ettei hänellä ole enää tytärtä jonka nimi on Taija Pinta-Halkola Päntäneeltä.
Ja  sen tiedon kannattaa myöskin leskirouva Taija tiedostaa.

Ekku Mattila.