torstai 21. tammikuuta 2016

Unto kuoli rekan alle...

21/1-2016.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Päntäneen ohitte jos ajatte ja  risteyksessä käännytte vasemmalla, Isojokea kohdin, niin tästä alkaa seuraava tarinani...
:
1970 luvulla  Isojoen tien varrella asusteli vanhapoika , (sanotaan häntä vaikka Untoksi),  noin kilometrin  päästä hiekkatiestä. Punainen pieni tupa. Noin 5x5  metrinen.
Yhtenä päivän hän tuumasi että jospa myyn mettääni   ja niin hän tekikin......kuukauden  päästä tuli soitto pankista että rahat ovat täällä....toista miljoonaa markkaa..
Ja siis sinne hän lähti....vihreällä mopedilla....ruskea laukku mukana ja siihen pukattiin toista milliä markkaa..
Kello oli suunnilleen 12.00  päivällä.
Illalla  16,00  tuli hätäinen  soitto  poliisille  että Päntäneen/Isojoen risteyksessä  on  rekan alle jäänyt mopoilija ja kuollut tykkänään.....sinne meni myöskin ambulanssi ja perään rumisauto sivuplee.
¤¤¤
Kuolleen veli sai puhelinsoiton. Kuolleen hän tunnisti Unto veljekseen ja  littanan mobedin järjesti  veljensä markille....verisessa lompakossa  muutama satanen.....ruskeaa laukkua ei ollut.
Illalla veli sai  tietää että mettänmyyntirahat...toista milliä piti olla ruskeassa  laukussa , mutta ei niin ollut. Rahat olivat kadonneet.
Siis ei auttanut muu kun kuolleen pienestä tuvasta niitä etsimään. Ensin yhden päivän..sitten toisen..kolmannenkin, mutta turhaan. Rahoja ei löytynyt mistään. Vuoden aikana veli  kaiveli   Unton asuntoa lattiasta  kattoon....vintille saakka ja jopa pienen saunatuvankin hän purkasi. Tulitikkuaskin kokoisiksi  palasiksi ja  polttopuuksi saunansa  pesään.  Turhaan. Rahoja ei löytynyt.
Ei.
Seuraavana vuonna tuli talon vuoro.Myöskin sen hän hajotti pala kerrallaan , pieniksi mökin  hajotti ja jokaisen tarkasti tutki ennenkuin traktorin lavalle nosteli. Myöskin huonekalut hän hajoitti. Ne vähät joita siinä tuvassa  oli  ollut. Ei mitään löytynyt. Takkakivet tarkistettiin. Hellasta katolle. Ei mitään...
Kysymys?
Minne  Unto rahat  kerkesi piilottaa ?
Noin 4 tunnin aikana.
Minne ?

Ekku Mattila.