lauantai 27. helmikuuta 2016

"Hiihtäminen" tänään.....27/2-2016.

27/2-2016.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


"Mä   "Hiihtelin" umpihankia hiljalleen......heheheh..

Nimittän   tänä  aamuna  sain päähänpiston että meeppä Ekku  hiihtelemään  tuonne keväthangille ,koska   päivä on mitä  parhain.......ja siispä  niin teinkin...
(Ei olsi pitänyt)
Hiihtovälineet  puin  ja ethenpäin vaan.
Noh....lunta  oli  jossakin välissä tullut  40-50 senttiä , alla  kyntämätön pelto josta  törrötti  miljoonasatatuhatta  noin 30 senttistä  viljankortta...että silleen.
Tämän takia sukset  painuivat   lumeen  polviin saakka  ja ns  "hiihtäminen"  oli todella  hankalaa.
Ensimmäinen  kilometri meni joten kuten.
Sen jälkeen eteen tuli kaksi  syvää ojaa ja kun niistä selvisin  tuli toinen kilometri    umpihankea  pellossa joka oli käännetty syksyllä. Tämän takia  ei nähnyt missä kohtaa  sijaitsivat   niiden kynnöskohtien terävät  huiput ja kun sukset niihin osui......aiaiaiaiaiaiaiaiaiaiaiiaiaiaaaah..
Lipsuivat eteen, sivuille sekä taas  sivuille ja eteen taas...meinaan sukset.
Juu.
Noin  neljän  kilometrin   paikkeilla  ojaa ylittämään.  Joka oli aika syvä, noin kainalooni  saakka ja pohjalta vauhtia ottamaan. #"!"!#¤&#"#!??&%#"!!...
Koska lunta oli tullut puolisen metriä , niin ojan pohjalla oleva  vesi ei ollut jäätynyt  kunnolla...jajajajajajajaja.....niinpääh....Mononi/sukseni kastuivat kymmenisen senttiä.
Keles.....
Ja tottakati heti jäätyvät  koska pakkasta oli  12  astetta. Meinaan monot/sukset.
Hiihtäminen/rämpiminen  loppui siihen paikkaan. Sukset nätisti olalle ja kotia kohden.
Umpihankea...jäätynein monoin...kynnöspellolla....50 senttisessä lumessa.
Oijee...
Tuttu latuni, noin   8  km pituinen ,ottaa aikaa normaalilla hiihtotavalla suunnilleen  30 minuuttia, mutta ei tänään. Nyt siihen  kului  1 tunti  45 minuuttia.
Näin.

Ekku Mattila.