torstai 25. helmikuuta 2016

Perkelees.....näin/kuulin väärän valan oikeudessa !!

25/2-2016.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Jaahaas....

Ihan uteliaisuuttani  järjestin itseni  Kauhajoella  pidettävään oikeudenkäyntiin , jossa käsiteltiin kahta moottoripyörävarkautta.
Vuosi taisi olla  jotakin 1990..noin .Oikeuden puh/johtajaa en enää muista , mutta syyttäjä oli Kai Palmunen....nykyisin huseeraa Vaasan suunnalla.
Parkanolaiselta  mieheltä oli joku hyväkäs vohkinut  hänen ulkovarastostaan   kaksi   350 kuutioista  Jamahaa, vuosilta  1973  ja 74.  Siis moottoripyöriä.
Syytetyn (sanotaan häntä vaikka  Maunoksi) kotoa oli poliisit löytäneet  erilaisia moottoripyörien osia ja  ne kiikuttaneet  tutkimuksiin..juu. Yksi  "tarkkasilmäinen"  konstaapeli oli huomannut että yhdessä  irtonaisessa  pakoputkessa  oli selvästi  havaittava lommo ja siitä valokuvia  Parkanolaiselle  miehellä näyttämään....
"Ja saatana ..hän lausahti.....tuo on mun prätkästäni keles###!!....tunnen sen ihan  varmana....tuo lommo tuli kun yksi Hesalainen korjaaja sitä huolsi.....ja hän maksoi  lommostaan  mulle mutta ei se minua haitannut...se lommo.....annoin sen olla....tunnen tuon kolon....se on mun moottoripyörästäni...aivan varmana".
Noh....poliisisedät manasivat Maunon oikeuteen että  paukahti...varkaudesta Manua syyttämään....todennäköisin  syin jopa....
Koska Mauno oli ihan varma ettei ole niitä pyöriä vohkinut, eikä purkanut ,niin eikun siitä lommoisesta moottoripyörän pakoputkesta  kymmenkunta valokuvaa ottamaan  ja kirjeessä eri maahantuontiofirmoihin yhteyttä ottamaan.....kysymyksella:
"Mistä moottoripyörästä  lommoinen pakoputki on? ".......ja Maunolle posti toi  kuusi vastausta  viikon kuluttua....
Kuvassa oleva pakoputki on 1100  kuutoisesta  Yämahasta...(jamaha) ...ja tämä sama toistui  kuusi kertaa.....ja voi että Mauno  oli tyytyväinen.....kuulemma.
Ja  antakaas olla.....epäilty  varas oikeudessa leivättömän pöyrän eressä istuskeli....asianajajanaan Vaasalainen Pekka Lind.
Huippu avustaja jo silloin ja sama  yhä edelleenkin.
Siis....:

Jatkunee...heetkineen vaan.


Ekku Mattila.