tiistai 2. helmikuuta 2016

Raastuvassa todistamassa....Martan puolesta...

2/2-2016.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Terveisiä raastuvasta.....!

Tänään olin  todistajan asemassa  kutsuttuna Kauhajoen raastuvassa jossa  käsiteltiin 90 vuotiaan Martan ns edunvalvoja-asiaa.
Kahtena hakijana Martan 2  tytärtä......Kauhajoen Päntäneeltä  "Taija Pinta-Halkola", sekä kurikan kusikiven lähellä asuva  "Maila  Pienikallio".Tämän Mailan mies syyllistyi  1977  11 vuotiaan lapsen raiskaukseen , lapsen joka on Martan nuorin lapsi, joka oli myöskin mukana  tänään istunnossa.
Käsittely pidettiin raastuvan toisessa kerroksessa eikä hissi  toiminut. Martan oli raskasta kävellä kolme rappukerrosta ylös istuntosaliin. Huonojalkainen kun on.
Asia kesti tunninverran, kun Martta sai henhenahdistuksia ja paikalle piti soittaa ambulanssi joka vei vanhuksen terveyskeskukseen tarkistettavaksi.
Kunnan  puolesta paikalla oli kuumapääsossu/joku/tarkkailija.  Hän paahtoi syytöksiään kuten SS-naiset toisen maailmansodan aikana ja kenties onkin ollut edellisessä elämässään  keskitysleirin vartija...aika paskiainen...
Hänellä eivät  olleet kaikki muumit  venheessä.
Tuomari vaikutti  ammattitaitoiselta  , otti huomioon Martan 90 vuoden iän,sekä muutkin asiat joilla on ollut vaikutusta   Martan  edunvalvontaprosessiin. Jos oikeus ja kohtuus toteutuu , niin kaikki syytteet Marttaa   kohtaan hylätään , hän saa pitää oman eläketilinsä omanaan  sekä pääsee vietäämään ansaittua  vanhuuspäiviään  lopuun saakka.
4/2 tulee päätös.


Ekku Mattila.