perjantai 19. helmikuuta 2016

Rovaniemeläinen tappaja..Jor.??...Sip....??

19/2-2016.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Tuumasin  muutama päivä sitten ,että mitäpä jos lennän  lentokoneella Rovaniemen  paikkeille, varaan vuokra-auton , jolla ajelen  päivän aikana  tuttuihin paikkoihin   ja koska olen sanani mittainen  mies, niin sen teinkin.
Noh...Ounasvaarasta tulee mieleen heti radioselostaja Pekka Tiilikainen , nuoruusvuosiltaan   suomenmestari uimari  ja silleen ...mutta ei hänestä  nyt  tällä kertaa.... sillä Ounasvaaran lähellä on  Koskenkylä johon  nyt paneudun.
¤¤¤¤¤
Vuonna  1980  27/7 katosi työpaikaltaan  Merja  Vaara , yövuoronsa päätteeksi ,kuin tuhka tuuleen.
Puuf....
Merja  asui noin 40 km päässä Rovaniemelta pienessä Jaatilan kylässä ja tunsi  hyvin erään Jor....??...Sip....lan ??.....Ounasvaaran läheltä. Merjan katoaminen   oli niin suuri mysteeri, että Seinäjokinen toimittaja Simo Nikula  otti minuun yhteyttä ,sekä  ehdotti että menemme paikan päälle......ja niin tapahtuikin.
Vuosi oli 1984.
Merja oli ollut yövuorossa rakennuksessa jossa hoiti  hätäkeskuksen ambulanssipäivystystä. Samassa talossa ollut henkilö......näki (mukamas) aamulla miten Merja liftasi kyytiä Jaatilan kotopaikkaansa , tapansa mukaan.
Mutta ei koskaan tullut  perille.
Menin Nikulan kanssa  samaan pieneen huoneeseen, josta Merja oli viimeiselle matkalle lähtenyt. Huoneessa oli vain pieni pöytä, jakkara ,sekä   kapea  sänky. Näin heti että  vuode oli Merjan kuolinpaikka. Aamuyöstä  huoneeseen  tuli humalainen mies, Merjan tuttu , lähellä Ounasvaaraa asuva ja kännipäissään seksiä kinuamaan. Mutta ei onnistunut ja siitä harmistuneena   retuutti Merjaa  kiukuissaan ja iski muutaman kerran tyttöä nyrkillään päähän. Seurauksella että Merja kuoli.
Mies oli Jor...???.....Sip.....???....la. Siihen aikaan talkkarina samassa rakennuksessa , jonka  lämpökeskuksena toimi puilla lämpiävä kattila. Tappaja säikähti pahasti. Työnsi Merjan mustaan  suureen jätesäkkiin ja vei aamulla kello   05,00  ruumiin ensin takapihalla olevaan   suureen roskapönttöön . Noin tunnin  päästä haki kuolleen pois......??...ja  heitti  lämpökeskuskattilaan.................
¤¤¤

Ekku Mattila.


Jaaatkuuu......