keskiviikko 2. maaliskuuta 2016

Pyhä Liiton Arkki.....

2/3-2016.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.Kirjoitin  pari vuotta sitten  ns runomittaan  liiton arkista. Tänään tuli jälleen ohjelma samasta aiheesta ja  kerrottiin arkin olevan Etiopassa  Aksumin kaupungissa , mutta olen "puoliksi" eri mieltä.
¤¤¤
Israelin  Salomonin aikana se kuljetettiin  turvaan Etiopiaan , jossa se oli useassa paikassa eri aikoja ja se viimeisin turvapaikka oli todella Aksum.
¤¤¤
Kun Etiopian kuninkaan  Haile Selassien (joka  oli suoraan alenevassa polvessa Daavidiin)  aikana  kommunistit  valtasivat Etiopian , liiton arkki aiottiin siirtää  parempaan piilopaikkaan.
Arkki kannettiin veneeseen, joka vuoti pahasti ja sen ollessa keskellä Tana järveä,  kovassa myrskyssä vene upposi  sadan metrin syvyyteen.
¤¤¤
Huhujen mukaan  liiton arkki  oltaisiin löydetty ja  sen nykyinen olinpaikka on kallioluolassa itkumuurin alla , 45 metrin syvyydessä.
Vanhojen  kirjoitusten mukaan kun Kalliotemppeli  puretaan maan tasalle ja sen paikalle rakennetaan  uusi Salomon , niin   kaikkein pyhimpään siirretään liiton arkki. Samalla se tarkoittaa  Israelin suurta hävitystä ja sen  jälkeen  pyhän  maan  tuhkasta uutta nousua.
Jos  Liiton arkki  on todella  löydetty........maailmaa uhkaa  itku ja hammasten kiristys.
Tamheshi dataiw  elisha sagamets,
¤¤¤
semshew udtaw hogats,
tempsoitsh,
efgei.

Ekku Mattila.