maanantai 18. huhtikuuta 2016

Ajelinko kielletyllä polttoaineella ..vai enkö.?

18/6-2016.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


22 vuotta sitten  pihaani tupsahti  3  pakettiautoa ja niitä siinä jäin ihmettelemään.
Autoista purkautui noin 6 immeistä , siniset  virkapuvut  yllään , kahdella luki edessä ja takaa TULLI......ja minäpoika hämmästelin suuresti.
"Päivää...yksi heistä sanoi.....hää oli tullimies....olemme saaneet varmalta taholta tiedon että ajelet verottomilla polttoaineella  autojasi....ja mitä siihen vastaan Juhani Mattila "?.
"Meinaakko löpöllä ajelen kysyin"....ja tullimies sanoi että kyyllää.....ja nyt ryhdymme heti tarkistamaan  asian  todenperäisyyden....heti paikalla "..
Niin he kaikenmailman  letkuja autoihini työnteli...taikka tarkemmin  sanottuna   polttoainetankkien reikeleihin....juu......ja niitä tutkivat ylen tarkasti. 4 poliisimiestä  vieressä katseella seurasivat...
"Jaahas  lausahti herra tullimies.....tulos tulee nyt.....pihallasi on 2 kuorma-autoa ,   2 pakettiautoa ,sekä  4 henkilöautoa....ja niiden jokaisen tankissa on  verotonta  polttoainetta...."
"Löpöäkös tarkoitat kysyin".....??   
"Juuri niin vastasi tullimies ja nyt voisitko laittaa nimesi  tähän  allekirjoituksena   itse todistaen tämän väitteeni....sakko tulee  ja se on aikamoinen...".
"Jaahas sanoin...tottakait tunnustan että  niissä jokaisessa ajoneuvossa joiden tankkien polttoainejutskaa te mittasitte  letkuillanne.....tottakai se on totta....niissä on  löpöä  tankit täynnä.....mutta  en tunusta että niillä olisin tuolla  YLEISELLÄ tiellä koskaan ajellut..en ole ajellut...en ole ajellut......tuolla pelloillahan minä .....tuolla pelloillahan minä...pelloilla....
pelloilla...."
¤¤¤
Ja herrat lähti. Jokaisen naama sillä kuuluisalla norsun vit...lla.Ilmeet olivat todella  happamat.Oli...oli....happamat.
Samana  iltana menin naapuriin jolla oli kaksi  pensamersua. Kysyin saako sellaisen lainaksi muutamaksi päiväksi ja hän siihen  suostuikin.  Sitten seuraavana aamuna  lähdin muksujamme kouluun viemään...heh...
Noin 600 metrin päässä valtatiellä oli   bussipysäkillä kaksi autoa.Tullin ja poliisin  ja he minut tomerasti pysäyttivät...arvakkaaapas  mitä ne tonki??..juu-uu...ottivat  näyteen naapurini pensamersusta.....heh.....luulivat että ajelen  autollani jonka  tankissa  on kiellettyä polttoainetta............mökää..
Arvakkaapas  herrojen naamanilmeitä...??
Heh...

Ekku Mattila.