lauantai 2. huhtikuuta 2016

Kanat "tappoivat" kuorma-auton kuljettajan....

2/4-2016.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Kävin  päivänmittaan Isossakyrössä , Munakan kautta mennen tullen ja ohitin  yhden  ns   levähdyspaikan.
Se sijaitsee  Munakan risteyksestä  Ylistaron suuntaan noin   5 km vasemmalla  puolella ja kesäisin siinä  myydään jätskiä/makkaraa.
Niinkun näköjään tänäänkin.
Vuonna 1992 minulla  oli "poliisiradio" jonka avulla pystyi  kuuntelemaan viranomaisten  ratioliikennettä, suunnilleen 300  km säteellä.
Se ei ollut kuulemman laiton, mikäli sen kautta tulleita tietoja  ei käyttänyt hyväkseen.....vaikka paikkaa jossa oli parhaillaan liikenneratsioita..ym  juttuja.
Heh...hmmm....köh...
Noh...oli kevät ,   Helmikuu  kun poliisiradio    pärähti  soimaan ja siinä hätäinen  Taximies  soitti  hätäkeskukseen ja ilmoitti kuorma-autosta, jonka lavan väliin oli takertunut mies...."vähä jalat enää liikkuu"..hän huusi  ja poliisit kautta ambulanssi kovaa kyytiä paikalle.
Iiuu..iiiuu...iuuuu..
Joka oli juuri ylempänä kuvaamani levähdyspaikka.
Kuuntelin radiota ,   miten mies  irrotettiin  , sekä  vietiin   sairaalaan .
Parin päivän  päästä oli Ilkassa  uutinen...
:
"Kyseinen kuorma-auton  kuljettaja oli  viemässä   satoja kanoja  Seinäjoen  Itikan teurastamolle.Koko matkan ajan  oli auton   takaovi, joka  aukenee alhaalta  ylös hydraudisesti, vähän välillä avautunut niin että kuski  joutui  sitä jatkuvasti kiinni painelemaan. Pakkasta oli ulkona noin 20 astetta  ja   sen takia ovi piti  olla kiinni.
Kuorma-auto  pysähtyi  levähdysalueelle ja kuski ovea  kiinni laittamaan.Hän  kurkotti  sisäpuolelle  lantioonsa  saakka ja  sen kautta koetti tempoa  ovea kiinni..mutta se painautuikin   yht/äkkiä  alas  ja kuljettaja jäi päästään  puristukseen.
18 vuotias nuori mies kuoli."
Kun seuraavan kerran pysähdytte kyseiseen paikkaan , muistanette tämänkin tarinan.
Joka ei ollut hyvä.


Ekku Mattila.